Ingezonden persbericht



22 oktober: 'Baas van Museum Het Valkhof' tijdens de Gratis Museum Dag

Nijmegen, 19 oktober 2011

()
()

Op 22 oktober zijn kinderen de 'Baas van het museum'! Ook in de interactieve exhibits van High Tech Romeinen zijn kinderen de bepalende factor en in de miniatuurstad Low Tech Society bepalen ze zelf hoe de cameratrein rijdt.

Kinderen en hun familie kunnen op zaterdag 22 oktober 2011 gratis naar Museum Het Valkhof tijdens de Gratis Museumdag in Gelderland. Het thema van dit jaar is 'Voel je VIP!' Speciale aandacht is er voor de kinderwedstrijd 'Baas van het museum'. De winnaars zien hun favoriete objecten op 22 en 23 oktober terug in een echte tentoonstelling in het museum. Deze 2-daagse tentoonstelling 'Baas van het museum' wordt in stijl geopend door Gerda Havertong.

Gratis Museumdag
Museum het Valkhof doet weer mee aan de Gratis Museumdag in Gelderland. Bezoekers mogen 22 oktober gratis naar binnen. Zij kunnen niet alleen genieten van de vaste collectie maar ook van de spectaculaire tentoonstelling High Tech Romeinen en van het werk van kunstenaar Erik Sep, die in de expositie 'Low Tech Society' een miniatuurstad bouwt. De Gratis Museumdag in Gelderland is een initiatief van de Provincie Gelderland. De Provincie wil graag al het moois in de Gelderse musea extra onder de aandacht brengen.

Gerda Havertong leest voor en opent expositie 'Baas van het museum' In het kader van de wedstrijd 'Baas van het museum' opent Gerda Havertong op zaterdag 22 oktober om 11.45 uur in Museum Het Valkhof een expositie van 10 voorwerpen, die alleen dit weekend te zien is. Kinderen hebben de afgelopen periode het voorwerp waarvan zij vinden dat dit een plaats in het museum verdient, kunnen voordragen. De top tien van de voorwerpen wordt op 22 en 23 oktober getoond in een echte tentoonstelling die door de kinderen zelf is ingericht. Na de opening zal Gerda Havertong twee verhalen voorlezen, eentje voor de allerkleinsten en een verhaal voor kinderen vanaf 7 jaar. Iedereen is van harte welkom bij zowel de opening als bij het voorlezen!

Museum Inspectie Junior
Vrijdag 14 oktober hebben 4 'mystery kids' van Museum Inspectie Junior een bezoek gebracht aan Museum Het Valkhof om het museum te beoordelen op gezinsvriendelijkheid. De waardering liegt er niet om; de kinderen gaven maar liefst 4 sterren op een schaal van 1 t/m 4!




Ingezonden persbericht