Ingezonden persbericht


Wilco was vorig jaar de headliner van TakeRoot Festival en speelde tevens zijn enige Nederlandse show in De Oosterpoort. Na ruim een jaar en een nieuwe cd keert de band terug naar het hoge Noorden. De kaartverkoop start zaterdag 22 oktober.

Nadat cultgroep Uncle Tupelo begin jaren negentig er mee op hield, richt één van de songwriters, Jeff Tweedy, de band Wilco op. Na de eerste platen "A.M." en "Being There", wordt de band gezien als één van de vaandeldragers van het genre 'alternative country'. Op het album, "Summerteeth" uit 1999, slaat de groep een nieuw muzikaal pad in met geluidseffecten, samples, feedback en complexe percussiepartijen. In april 2009 bracht Wilco op internet een gratis cover uit van de Woody Guthrie song "The Jolly Banker". De donaties gingen naar de Woody Guthrie Foundation, die de nalatenschap van de folkzanger bewaart.

Al zeven studioalbums lang (met Yankee Hotel Foxtrot uit 2002 als best verkochte) drijft Wilco de critici tot wanhoop met hun niet-in-een-hokje-te-stoppen muziek. In september kwam het nieuwe studioalbum uit "The Whole Love" met de eerste twee singles "I Might" en "Born Alone". Volgens Tweedy het meest avontuurlijke album tot nu toe.

Wilco
donderdag 01 maart 2012, 20:30 uur
De Oosterpoort, Grote Zaal
kaarten: ¤ 31,00 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop
De kaartverkoop start 22 oktober om 10:00 uur via: kassa en website De Oosterpoort, Free Record Shop, Plato, Ticketlijn: 0900-3001250 (¤ 0,45), Ticketservice website, VVV's en de overige bekende voorverkoopadressen.

Meer info, video's en kaarten »

Delen via: