Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie houdt overvaller aan

Datum incident: 21-10-2011 Locatie: Spijkenisse - District/dienst: De Eilanden

Datum publicatie: 21-10-2011 21:28

SPIJKENISSE - Vrijdagavond heeft het arrestatieteam van de politie een man aangehouden die ervan wordt verdacht eerder deze week twee winkels te hebben overvallen.

Een dierenspeciaalzaak aan de Eikenlaan was woensdag 19 oktober het doelwit van de overvaller. Bij de beroving raakte niemand gewond. De overvaller ging er zonder buit vandoor. Diezelfde dag werd een warenhuis aan de Vlinderveen overvallen. Dit keer maakte de overvaller geld buit. In beide gevallen werd winkelpersoneel bedreigd met een wapen.

Er werd direct een groot onderzoek gestart. Politiepersoneel kamde de omgeving uit, het signalement van de dader werd doorgegeven aan alle politiewagens maar de overvaller werd niet meer aangetroffen.

Er werd een buurtonderzoek opgestart en de politie sprak met verschillende getuigen. Op basis van deze informatie, kon er met behulp van het gegeven signalement verder worden gerechercheerd. De politie kwam de 30-jarige verdachte na intensief onderzoek op het spoor. Het arrestatieteam werd in stelling gebracht.

Zij hielden de inwoner van Spijkenisse vrijdagavond in de woning van een vriendin aan.

Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor verhoor. Er wordt onderzocht of de man in verband gebracht kan worden met andere overvallen.