KNHS

Aat van Essen succesvol in Helsinki

22 oktober 2011


HELSINKI (KNHS) - Tijdens het internationale concours hippique in het Finse Helsinki, waar morgen de tweede wereldbekerwedstrijd voor springruiters op het programma staat, worden ook internationale dressuurwedstrijden verreden. In de Grand Prix die op donderdag werd verreden wist Aat van Essen (Heerde) met Premier (v. Jazz) de overwinning naar zich toe te trekken.

Van Essen realiseerde een score van 68.489%. "Mijn paard was in het begin gespannen", vertelde Van Essen na zijn rit. Daarbij heeft hij zich verbaasd hoe dicht het publiek in de Hartwall Arena op de ring zat. "Ondanks de spanning en twee fouten in de galop die uit die spanning voortkwamen was ik tevreden met mijn prestatie".

In de Kür, die zaterdag werd verreden, eindigde Van Essen als tweede achter de Zweedse Minna Telde met Deinhardt, die in de Grand Prix nog door de ruiter uit Heerde was verslagen. "Voor mijn gevoel waren de piaffe en passage in de Kür beter dan in de Grand Prix, maar ook nu hadden we weer iets last van spanning. Ik ken Premier heel goed, maar we willen alle twee leiders zijn en dat veroorzaakt nog wel eens problemen. Maar als de samenwerking lukt zijn we tot heel veel in staat", aldus Van Essen, die met een score van 71% bijna 2 procent hoger eindigde dan de Zweedse Einar Kristoffersen, die met Montesse derde werd.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.helsinkihorseshow.fi

Uitslag Kür (za):


1) Minna Telde (Zwe) - Deinhardt - 73.000%

2) Aat van Essen (Heerde) - Premier (Jazz x Ulft) - 71.000%
3) Einar Kristoffersen (Zwe) - Montesse - 69.275%

Uitslag Grand Prix (do):


1) Aat van Essen - Premier - 68.489%

2) Minna Telde - Deinhardt - 66.787%

3) Jeanna Hogberg (Zwe) - Liza Minelli - 65.787%

Foto Aat van Essen en Premier door: www.melissen.net