VU medisch centrum

Tienduizend euro voor Doctor2Doctor

Recordopbrengst bij 7e gebouwenloop Vumc

22 oktober 2011

De zevende gebouwenloop in VUmc is meer dan succesvol verlopen. Meer dan 850 deelnemers hebben genoten van het prachtige weer en het unieke parcours, dwars door de gebouwen van VUmc heen. Ook voor het goede doel Doctor2Doctor was deze loop een groot succes door de recordopbrengst van 10.000 euro. Een enorme opsteker voor het samenwerkingsproject van VUmc, KLM Health Services, KLM Aircares en het Moi Teaching and Referral Hospital in Eldoret Kenia.

Kees Klarenbeek nam namens de organisatie de cheque in ontvangst. " Het is echt geweldig dat we zoveel hebben binnengehaald. Met dit geld kunnen we 10 artsen en verpleegkundigen uit VUmc naar Kenia sturen. Daar leiden ze ze dan de gezondheidswerkers op en dragen hun kennis en ervaring over, een duurzame vorm van ontwikkelingshulp dus. We zijn alle sponsors en lopers dan ook zeer dankbaar!

Mooie tijden
De lopers hebben ondanks het bijzondere parcours, toch mooie finishtijden behaald. De winnaar bij de dames 10 kilometer Marjolein Dam uit Den Haag finishte in 46.00 minuten: "het was zwaar, maar ik vind het de leukste loop van jaar, het speelse karakter met al die bochten en trappen maken het kind in je los" . De snelste dame op de 5 kilometer passeerde de streep in 22.10. minuten. De winnaar bij de heren 5 kilometer finishte in 19.01 minuten en bij de heren 10 kilometer werd een tijd van 37.31minuten neergezet.

Doctor2Doctor
Het project Doctor2Doctor bestaat sinds 2006 en wordt steeds verder uitgebreid. Zo is VUmc samen met het Moi Teaching and Referral in Kenia een project gestart om het grote aantal kinderen met kanker dat in Kenia voortijdig de behandeling staakt (54%) te verminderen en daarmee de kans op hun overleving te verhogen. VUmc heeft begin dit jaar tien dialysemachines gedoneerd aan het ziekenhuis in Eldoret waarmee de dialysecapaciteit daar verdubbeld. Meer informatie www.vumc.nl/d2d

NB: Klik op de foto voor een downloadexemplaar. Deze foto mag rechtenvrij gebruikt worden onder vermelding VUmc/ Ans van Manen. Zie het origineel