Ingezonden persbericht

Moeilijk vindbaar euvel speelt Renger parten

Renger van der Zande heeft op zaterdag in Hockenheim de veertiende tijd in de kwalificatie gereden, nadat hij eerder op de dag werd geplaagd door een falend remsysteem. In de vrije training ontdekte de Nederlander al snel dat er een probleem was met de remmen linksachter, waarna het team aan de slag ging om het probleem te verhelpen.

Het bleek uiteindelijk te gaan om een klein scheurtje in de remleiding, waardoor de remdruk wegviel. Tegen het einde van de training kon Renger nog even de baan op, maar het betekende wel dat zijn voorbereiding op de kwalificatie verre van optimaal was. Hij wist Q2 nog te bereiken, maar daar hield het mee op en hij gaat nu voor een goed resultaat in de race.

"Dat was hem niet vandaag. De techniek liet me even in de steek", zei Van der Zande na afloop van de kwalificatie. "Het is een wonder dat de monteurs het haarscheurtje in mijn remsysteem hebben weten te vinden, maar mijn vrije training was vrijwel weg. Ik moest dus koud de kwalificatie in. Hierin kon ik de laatste twee tienden niet vinden, anders had ik voorin gestaan. Maar het is in ieder geval mooi weer!"

De race start zondag om 14.00 uur en is live te volgen op ARD.