Politie Noord- en Oost Gelderland

Winkeldief steelt drie bijbelse boeken

Hattem, 22-10-2011 o Een 50-jarige man uit Voorst heeft vrijdagmorgen 21 oktober in Hattem uit een winkel aan de Kerkstraat, drie bijbelse boeken ontvreemd, met een waarde van zon EUR 200,- Hij werd betrapt door de medewerker van de winkel en ging er met de boeken vandoor. Op zijn vlucht sprong hij in de gracht om aan de andere kant weer verder te gaan. De politie kon hem kort daarop in de omgeving oppakken.

De politie werd rond 10.25 uur gewaarschuwd dat een klant de winkel had verlaten en onder zijn jas een paar boeken had verborgen, zonder die af te rekenen.

De man liep via de Kerkstraat en een steeg richting de gracht. Achter de molen gooide hij de boeken van zich af en liep verder langs de gracht aan de zijde van de Noordwal. Daar liep hij door het water van de gracht naar de overkant (de Grotegracht), in de richting van de Bongerd. In die omgeving kon de politie de kletsnatte man aanhouden. De man kon of wilde geen verklaring geven voor de diefstal of de keuze van de boeken. Het water in de gracht had hij getrotseerd om de politie te ontlopen.
De boeken betroffen een studiebijbel, een bijbelse encyclopedie en een concordante op het oude en nieuwe testament met een totale waarde van 200,- De boeken zijn terug naar de winkelier. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

2011148304