Politie Noord- en Oost Gelderland

Bestuurder afgeleid haalt kranten uit elkaar

Apeldoorn, 22-10-2011 o Een politieman van het Team Verkeershandhaving heeft een 76-jarige autobestuurder uit Apeldoorn bekeurd omdat hij op de Jachtlaan slingerend reed en bij afremmend verkeer vrij abrupt afremde. De bekeuring past bij de verkeersactie laat je niet afleiden.

De agent zag tijdens zijn motorsurveillance met extra aandacht voor de lopende verkeersactie laat je niet afleiden de autobestuurder donderdagochtend over de Jachtlaan rijden.
De bestuurder legde meerdere malen een krant of een deel daarvan op de passagiersstoel. Tijdens deze bezigheden was de man kennelijk zo afgeleid, dat hij slingerend reed en bij langzamer rijdend verkeer, vrij abrupt afremde. De agent heeft de autobestuurder een stopteken gegeven en hem aangesproken op zijn gedrag. In de auto lagen op de passagiersstoel delen van kranten. De bestuurder ontkende afgeleid te zijn geweest. Hij had de kranten op volgorde gelegd om ze thuis te lezen. Hij zou niet slingerend hebben gereden en ook niet abrupt geremd hebben. De man werd desondanks bekeurd voor zijn weggedrag, waarbij ander verkeer in gevaar kon worden gebracht.

2011148153