Ingezonden persbericht


Het Vrijbuiters Go Berlin Underground Festival is alweer aan haar vierde jaargang toe. En hoe. VGBU Fest heeft zich de voorbije edities bewezen als het pareltje binnen de ADE programmering en heeft wederom kosten nog moeite gespaard voor een wervelend programma. Op zaterdag 22 oktober staat er een eigenwijze en zeer dansbare editie op het affiche in het avontuurlijke pand van Studio K. In de killer-line-up staan verdeeld over 4 zalen een keur aan Berlijnse, Amerikaanse, Italiaanse en Hollandse artiesten voor een instant klassiek indoor festival!

Na vier tot de nok toe uitverkochte edities maakt het personeel van Studio K in Amsterdam-Oost zich alweer langzaam op voor een stomend nachtje. Want een pittige nacht gaat het zeker en vast worden. De deuren van het pand gaan dit jaar om 23.00 uur open om pas om 7 uur later weer dicht te gaan. Nieuw dit jaar is de officiële full-power-no-shower-after-hour, deze late-uren-sessie start om 7.00 uur en sluit naadloos aan op het event in Studio K. De eindtijd is volledig open, maar zal zeker niet voor 12.00 uur liggen.

VGBU wordt georganiseerd door Vrijbuiters en Lofarmedia. Beide organisaties staan bekend om hun vooruitstrevende programmeringen. Voor de ADE 2011 editie is er weer een prachtig muzikaal blik aan artiesten opengetrokken

Na de beats en basslines editie in 2010 met de mannen van a:rpia:r brengt Vrijbuiters ditmaal de groove terug in de grote zaal. De Italiaan Alex Picone staat voor de tweede keer op Vrijbuiters, in 2009 blonk hij uit in de Studio 80 met een house-set zoals het hoort, dikke underground vinyls in een strakke lijn gebracht met 1 voet op de grond en 1 voet op een delay-pedaal. Julietta debuteert, de Duitse afkomstig uit Munchen resideert in de befaamde Harry Klein Club en is verbonden aan het Sushitech label. Als geen ander weet zij een stuwende groove-sound te brengen. Wij zijn benieuwd. Afsluiter is de man van het moment uit Nederland; ONNO. Met killerreleases op Upon You, Souvenir en Saved staat hij aan de rand van een grote internationale doorbraak. In de wetenschap dat zijn nieuwe release op Moon Harbour nog uit moet komen.

In de Berlin Underground zaal staat dit jaar in het teken van Detroit-Berlijn connectie. Twee technokanonnen die symbool staan voor deze connectie zijn Luke Hess en Daniel Bell, beiden opgeroeid in Detroit en tegenwoordig veelvuldig in Berlijn te vinden. De heren hebben de funky Detroit sound weten te combineren met het rauwe en vuige geluid uit de Berlijnse technoscène. Het resultaat, een stevige dosis ongepolijste funky bunkertechno die Studio K op zijn grondvesten zal laten schudden. Nu zijn de grondvesten van Studio K ook het enige wat overblijft voor de heren uit Detroit, want het dak gaat er al af bij onze eigen Sandrien. Deze lokale technoprinses weet als geen ander hoe ze de VGBU bezoekers moet trakteren op een heerlijke cocktail van schurende, zweterige en sexy techno. Is dat alles? Nee want de twee muzikaal compromisloze hoekstenen van het Berlin Undergroud imperium Frodo en Pep maken deze topavond compleet

Maar er is meer. Zo staat de benedenverdieping in het teken van Disco-Madness. Heb je het over Disco Madness, dan heb je het over het Spotify DJ team feat: Abou & Ant en natuurlijk Troubled Rebel & Sonny Boy. De bioscoop zal ook de gehele nacht open zijn met een speciaal aangepast nacht-programma. En zo kunnen we nog wel even doorgaan... en dat gaan we doen ook op de SPECIAL full-power-no-shower-after-hour!!

Vrijbuiters go Berlin Underground ADE indoor Festival Studio K Amsterdam
22 oktober 2011

Vrijbuiters zaal:
Alex Picone (Cadenza / Bass Culture) IT
ONNO (Upon You Records / Souvenir / earthbookings) NL Julietta (Harry Klein) DE
Makcim (Remote Area / earthbookings) NL

Berlin Underground zaal:
Daniel Bell (7th City / Accelerate / Detroit) US
Luke Hess (Echocord, Deeplabs, FXHE, Planet-e' Kontra-Musik / Detroit ) US Sandrien (Imprint / earthbookings) NL
Pep (Redevice / Lofar) NL
Frodo (Redevice / Lofar) NL

Disco Madness zaal:
Spotify DJ team feat: Abou & Ant
Troubled Rebel & Sonny Boy

Bioscoop zaal:
Cinematics & multimedia

+ Clothing by Chillp
+ Franky & Larry
+ Wonderboys - visuals

23.00 - 06.00 / vvk E 18,99
VVK: www.vrijbuitersgoberlinunderground.nl