Ingezonden persbericht


PERSINFORMATIE

Wereldstotterdag 22 oktober 2011, stotteren, te gek voor woorden!

Op Wereldstotterdag wordt wereldwijd aandacht besteed aan mensen met een stotterprobleem. Het Del Ferro Instituut vraagt op deze dag juist aandacht voor mensen die hun stotterprobleem hebben overwonnen! Vandaar ook hun slogan: "Stotteren, te gek voor woorden".

Stotteren is een spraakstoornis die zich uit in een verzameling van hoorbare, soms zichtbare en vaak ook verborgen symptomen die per situatie kunnen verschillen. Met Wereldstotterdag wordt aandacht gevraagd voor stotterproblemen en de soms onopgemerkte, vergaande, gevolgen ervan. Het Del Ferro Institute heeft sinds 1978 duizenden mensen uit binnen- en buitenland geholpen om hun stotterproblemen te overwinnen. Del Ferro is marktleider op dit gebied.

Directeur Ingrid del Ferro: "Stotteren kan leiden tot leerproblemen, verminderd presteren en psychosociale problematiek. Er zijn kinderen bij ons geholpen die vanwege het stotteren naar het speciaal onderwijs moesten. Na afloop van de therapie, bleek dat zij wel degelijk regulier onderwijs konden volgen. Een oudere cliënt leefde tientallen jaren in isolatie tot ze op hoge leeftijd de therapie volgde, weer vloeiend spreekt en volop in het leven staat.'' Het is een greep uit de drama's die zich nog steeds voltrekken wanneer je stottert.

Geen psychische afwijking
In Nederland stotteren rond de 170.000 mensen. Methoden van behandeling waren lang van psychologische aard en/of spraaktechnische aard. Wetenschappelijk onderzoek naar de Del Ferro Methode heeft echter aangetoond dat een fysiologische benadering, gericht op coördinatie van hersenen en middenrif een veelbelovend en succesvol perspectief biedt bij de behandeling van mensen die stotteren.

Analyse
In het kader van Wereld Stotterdag 2011 is door Hartvelt Bedrijfscoaching een analyse gemaakt van de resultaten van de Del Ferro methode. In de periode 2008 - 2010 hebben 452 Nederlandse personen deze methode gevolgd. Na afloop van de therapie geeft maar liefst 96 % van hen aan dat zij nu vloeiend spreken; in 2010 was dat zelfs bij 98% het geval. Bij meer dan de helft van de cursisten is de spreekangst volledig verdwenen. Bijna 80 % omschrijft het zelfvertrouwen als groot, terwijl dit bij 85 % voor de therapie nog gering was. Bijna alle cursisten (91 %) hebben overigens eerst een andere therapie gevolgd (gemiddeld 3,1 jaar ). Een groot verschil met de Del Ferro methode die bestaat uit een 10-daagse cursus. Meer dan de helft van de cursisten verklaart dat de eerder gevolgde therapie geen enkel resultaat heeft gehad en iets minder dan de helft verklaart weinig resultaat te hebben gehad. Behalve dat de Del Ferro methode effectiever is, kan er met deze methode ook een aanmerkelijke kostenbesparing worden gerealiseerd in de gezondheidszorg.

Over Del Ferro Institute
Leonard Del Ferro deed 33 jaar geleden een revolutionaire ontdekking op het gebied van stotteren en ontwikkelde de Del Ferro Methode. Zijn dochter, Ingrid Del Ferro, heeft zijn visie voortgezet en uitgebouwd. Zij schreef onlangs haar 2e boek "Vanzelfsprekend". Hierin wordt de achtergrond van stotteren toegelicht en zijn bijzondere verhalen opgenomen van mensen die zelf een stotterprobleem hebben gehad. De Del Ferro methode wordt ondersteund door wetenschappelijke onderzoeken en zorgverzekeraars en heeft een vestiging in Nederland en in Duitsland.

Einde persinformatie
Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht