Ingezonden persbericht


ENGLISH BELOW

Van Abbemuseum en Dutch Design Week
22 - 30 oktober 2011

Take It or Leave It - Design Economics

Tijdens de Dutch Design Week 2011 van 22 tot 30 oktober presenteert het Van Abbemuseum een breed aanbod aan activiteiten en tentoonstellingen in het museum en op de verschillende Dutch Design Week locaties. Onder de noemer Take It or Leave It - Design Economics wordt de wederzijdse relatie tussen vormgevving en economie in het verleden en in het licht van recente ontwikkelingen onder de loep genomen. In het Van Abbemuseum komt een bijzondere onderzoekspresentatie van werken van Eindhovense vormgevers die gerealiseerd zijn dankzij verschillende subsidies. Er is een Take iI or Leave It krant die, samen met een goed gesprek, door speciale krantenjongens en --meiden door de stad wordt verspreid. In het auditorium wordt woensdag 26 oktober om 15.00 uur een Talk it or Leave It debat gehouden waar vormgevers hun zorgen en mogelijkheden met elkaar delen. Als afsluiting vindt op zaterdag 29 oktober in de entreehal van het museum The Great Public Sale of Unrealized but Brilliant Ideas van de kunstenaar Sara Vanhee plaats. Tijdens deze veiling wordt het publiek uitgenodigd om te bieden op geweldige, maar nog niet eerder gerealiseerde, ideeën van internationaal bekende ontwerpers en kunstenaars en deze daadwerkelijk te kopen.

DOEN x Materiaalprijs
De DOEN x Materiaalprijs toont in de Studio van het Van Abbemuseum een selectie van de inzendingen. Op zaterdag 22 oktober om 14.00 uur maakt de jury de twee prijswinnaars bekend.

Duurzame Energie voor Woensel West - Francisco Camacho Gedurende de Dutch Design Week vinden in Edison67 in de Eindhovense wijk Woensel West verschillende activiteiten plaats die gerelateerd zijn aan duurzame energie, vernieuwingen en doe-het-zelf systemen om stroom op te wekken. In het kader van Het Woensel West Project van het Van Abbemuseum heeft de Colombiaanse kunstenaar Francisco Camacho een project ontwikkeld waarin duurzame energie in de wijk Woensel West centraal staat. Het doel van deze fase is om de wijkbewoners te betrekken bij het idee en de visie achter Duurzame Energie voor Woensel West en om het project verder in de wijk te laten wortelen. Edison67 is voor het publiek geopend van 22 tot en met 30 oktober. Bezoekers kunnen er informatie krijgen over het project, deelnemen aan verschillende soorten workshops, energie produceren door middel van fietsen, fitness machines gebruiken en zien hoe de zonnepanelen en de windmolen werken. Bezoekers zijn ook welkom om mee te denken over het toekomstige netwerk. Naast de presentati es en de verschillende workshops zal er informatie te vinden zijn over energie en duurzaamheid.

Lees voor meer informatie de bijgevoegde persberichten.




Ingezonden persbericht