OCCUPYROTTERDAM

Persbericht; Rotterdam, 20 oktober 2011

Zaterdag 22 oktober organiseert OccupyRotterdam haar eerste OccupyMars.

Waarom deze protestmars?

Het is de week van de waarheid voor de stabiliteit van de euro en de eurozone.

De hele week ontmoeten regeringsleiders en ministers van Financiën elkaar. Aanstaande zondag vindt namelijk de economische Europese top plaats in Brussel. Op de tafel liggen drastische maatregelen. De prioriteiten zijn een vervijfvoudiging van het noodfonds EFSF tot 2.200 miljard euro - wellicht met geleend geld en met behoud van de AAA-rating van Duitsland - én extra kapitaal voor veertig tot vijftig banken.

Wij zijn niet naïef en geloven niet in deze zeepbel.

Veel tijd is er niet. Na Griekenland glijden nu namelijk ook Italië en Spanje uit op de zeepresten van deze EuroSoap.

Wij, het gewone volk, de 99% van Rotterdam, gaan daarom massaal de straat op uit protest tegen deze schertsvertoning.

Ondanks het beroep dat vanuit Europa op deze 'volksvertegenwoordigers' gedaan wordt, weigert men te handelen: acties te ondernemen die de crisis écht geloofwaardig indammen en de systeemfouten grondig aanpakken.

Een schuldencrisis valt namelijk niet op te lossen door nóg meer schulden te creëren. Dat is gaten vullen met gaten. Schulden moeten betaald worden, en die rekening wordt straks keihard aan jou en mij gepresenteerd. Nog meer bezuinigingsmaatregelen, ontslagen, fusies, noem maar op...

Wij zijn het zat om te wachten totdat wij, de 99%, compleet arm bezuinigd worden.

Daarom gaan we de straat op.

We verzamelen om 12:00 bij het WTC -gebouw aan de Coolsingel in Rotterdam

De protestmanifestatie start om 13:00.

Toon Rotterdams lef en sluit je bij ons aan!

Geef op kleurrijke en creatieve manier uiting aan je ongenoegen.

Wie organiseert dit?

OccupyRotterdam is tegelijk met meer dan 900 Occupy acties in steden over de hele wereld op zaterdag 15 oktober gestart, in navolging van de Arabische opstanden, de Spaanse Indignados en Occupy Wall Street. Sinds 15 oktober wordt elke middag voor de trappen van het WTC-gebouw op het Beursplein verzameld. Met spandoeken, flyers en dialoog worden voorbijgangers geïnformeerd en betrokken. Elke dag om 18u worden open vergaderingen gehouden waarin thema's besproken en actieplannen gemaakt worden.

OccupyRotterdam heeft bewust geen leiders of vertegenwoordigers en we zijn niet gelieerd aan een instituut, organisatie of politieke partij. Dit is een actie namens, door en voor iedereen. We nodigen allen uit om met ons naar oplossingen te zoeken en een verbetering te bewerkstelligen!

Wij eisen ons recht op om vreedzaam bijeen te komen, zonder geweld, zonder uitsluiting van wie dan ook. Vooruitgang, samenwerking en bewustwording - daar streven we naar.

Tot ziens a.s. zaterdag!

Einde persbericht


---