VU medisch centrum persbericht

Amsterdam, 20 oktober 2011
2011/068/MS/ML

Hardloopwedstrijd door gebouwen VU medisch centrum

Meer dan 900 hardlopers zevende VUmc gebouwenloop ondersteunen VUmc project Doctor 2 Doctor

Op zaterdag 22 oktober vindt de zevende VUmc gebouwenloop plaats. Start en finish vinden plaats in de tuin van VUmc. Meer dan 900 deelnemers, waaronder 75 kinderen leggen 1.2, 5 of 10 kilometer af en lopen voor het goede doel Doctor 2 Doctor.

Een gedeelte van het inschrijfgeld gaat naar Doctor 2 Doctor, een samenwerkingsproject tussen VUmc, KLM Health Services, KLM Aircares en het Moi Teaching and Referral Hospital in Eldoret Kenia. Artsen en verpleegkundigen van VUmc dragen kennis over aan de artsen en verpleegkundigen van het opleidingsziekenhuis in Kenia. Vervolgens wordt deze verworven kennis weer overgedragen naar andere gezondheidsmedewerkers in ziekenhuizen in Kenia waardoor het project een duurzame vorm van ontwikkelingshulp is.

De zevende VUmc gebouwenloop kent alle aspecten van een officiële wedstrijd, inclusief warming-up, verfrissingsposten en prijsuitreiking. Het polikliniekgebouw, zorgeenheden, de hortus botanicus, de parkeergarage, de medische faculteit en de loopbrug tussen poli- en kliniekgebouw maken onderdeel uit van het parcours. Het draaien en wenden in de soms korte stukken gang, de verschillende trappen die deel uitmaken van de route, de verschillende ondergronden en de temperatuursverschillen maken deze hardloopwedstrijd uniek en uitdagend. De loop wordt ieder jaar gehouden en telkens wordt een goed doel binnen VUmc aan de loop verbonden.

Het project Doctor 2 Doctor bestaat sinds 2006 en wordt steeds verder uitgebreid. Zo is VUmc samen met het MOI Teaching and Referral Hospital in Kenia een project gestart om het grote aantal kinderen met kanker dat in Kenia voortijdig de behandeling staakt (54%) te verminderen en daarmee de kans op hun overleving te verhogen. VUmc heeft ook begin dit jaar tien dialysemachines gedoneerd aan het ziekenhuis in Eldoret waarmee de dialysecapaciteit daar verdubbeld is.