Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 21-10-2011

Radio
TROS KAMERBREED
Uitzending zaterdag 22 oktober
Radio 1 - 11.04 uur

ONDERWERPEN TROS KAMERBREED
ZATERDAG 22 OKTOBER

De toekomst van Europa en van de euro staan centraal in TROS KAMERBREED. Gasten zijn Corien Wortmann (CDA-Europarlementariër), Arie Slob (partijleider ChristenUnie) en Frans Timmermans (Tweede Kamerlid PvdA en oud-staatssecretaris Europese Zaken).

De komende dagen draait het overlegcircus in Europa op volle toeren: de ministers van Financiën en van Buitenlandse Zaken en de regeringsleiders overleggen continu om eindelijk een sluitende oplossing te vinden voor de crisis rondom de euro. Sommige waarnemers menen dat de toekomst van Europa op het spel staat omdat landen het onderling niet eens zijn over de te nemen maatregelen. Beslissingen zijn op de lange baan geschoven waardoor de problemen in Griekenland zijn overgeslagen naar andere landen, zoals Italië.

Hoe groot is de kans dat we over enkele jaren weer met guldens betalen en dreigt de Europese Unie uiteen te vallen? Hoe groot zijn de zorgen van Wortmann, Slob en Timmermans? Welke remedie bepleiten zij om de euro en Europa er weer bovenop te helpen?

Presentatie: Margriet Vroomans en Kees Boonman

Voor meer informatie: www.troskamerbreed.nl.



Ingezonden persbericht