Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht, 24-10-2011

Honderden bekeuringen

MAARSSEN Bij een snelheidscontrole bleek op zondag 23 oktober dat honderden automobilisten zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km/u hielden.

Van 08.30 uur tot 14.15 uur hield de politie een snelheidscontrole op de Zuilense Ring. In die tijd werd de snelheid van 5038 voertuigen gecontroleerd, 398 bestuurders reden te hard. De topper reed 161 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Elektriciteitskabel

MAARSSEN Agenten hielden op zondagavond 23 oktober een man en vrouw aan op verdenking van diefstal.

Rond 18.00 uur zag een getuige een man met een rol elektriciteitskabel van een terrein aan de Gageldijk komen. De getuige had het idee dat de man de rol had gestolen en belde 1-1-2. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen een man lopen, die geheel aan het signalement voldeed. Hij was in het gezelschap van een vrouw. Hij bleek de rol met elektriciteitskabel niet bij zich te hebben. Beiden verklaarden van niets te weten. De getuige verklaarde echter dat de man de kabel in de omgeving had verstopt. Daarmee geconfronteerd, gaf de man toe de kabel te hebben gestolen. De agenten troffen de elektriciteitskabel op zijn aanwijzen inderdaad in de omgeving aan. Het ging om enkele tientallen meters kabel. Daarop werden de man, 33 jaar en afkomstig uit Maarssen, en de vrouw, een 23-jarige Utrechtse, aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht. De politie maakt proces-verbaal op.