Kustwacht voor het Caribisch gebied


Kustwacht voor de Nederlandse Antillen en Aruba Zondag 23 oktober 2011

AgustaWestland helikopters voor Kustwacht Caribisch Gebied De Kustwacht Caribisch Gebied krijgt eind 2012 de beschikking over 2 nieuwe helikopters. Het gaat om de AgustaWestland AW139, waarvoor het contract vrijdag 14 oktober met de firma FB Heliservices is ondertekend.

De AW139 helikopters zijn onder meer voorzien van geavanceerde communicatiemiddelen, radar en een infrarood camerasysteem, waardoor vluchten onder alle omstandigheden zijn uit te voeren. De inzet zal voornamelijk bestaan uit Search And Rescue en de bestrijding van drugshandel, mensensmokkel en milieudelicten.

Operationeel
Het komend jaar staat in het teken van de technische modificatie van de helikopters, opleiding en training van bemanningsleden en de voorbereiding voor het vliegen vanaf kustwachtsteunpunt Hato op Curaçao. Vanaf oktober 2012 zijn de AW139s, die de AS355 helikopters gaan vervangen, operationeel inzetbaar.

Contractondertekening
De Engelse firma FB Heliservices levert en onderhoudt de helikopters. Souschef Verwerving van de DMO, Ad van de Geijn en Managing Director van FB Heliservices Peter Richardson hebben 14 oktober het contract voor de helikoptercapaciteit ondertekend.

Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB)
De KWCARIB is een samenwerkingsverband tussen het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch Gebied (Aruba, Curaçao en Sint Maarten) en Nederland. Het ministerie van Defensie beheert de KWCARIB, de directeur is tevens Commandant der Zeemacht in het Caribisch Gebied.