Gemeente Rotterdam

harmsenbrug (n57) afgesloten

24 oktober 2011 | Gemeentewerken | persbericht

Gemeente voert tot en met 22 november werkzaamheden uit aan Harmsenbrug

Gemeentewerken voert van 17 oktober tot en met 22 november namens Rijkswaterstaat werkzaamheden uit aan de Harmsenbrug (N57). De nieuwe fietsbrug naast de Harmsenbrug maakt een uitbreiding van het aantal rijstroken op de Harmsenbrug in de richting van de A15 mogelijk. Daarmee verdubbelt de capaciteit van deze ontsluiting van Voorne-Putten voor autoverkeer. Om deze extra rijstrook te realiseren wordt de Harmsenbrug twee weekenden afgesloten.

Weekendafsluitingen Harmsenbrug in noordelijke richting Vanaf vrijdagavond 28 oktober 21.00 uur tot maandagochtend 31 oktober 05.00 uur en vrijdagavond 4 november 21:00 uur tot maandag 7 november 05.00 uur wordt de N57 tussen de kruising N57 met de Groene Kruisweg en de N15 het hele weekend afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Omleiding

- Verkeer uit Hellevoetsluis en Brielle in de richting van Rotterdam wordt omgeleid via de N218 (Zwartewaal - Heenvliet) en de Hartelbrug naar de A15.

- Verkeer uit Hellevoetsluis en Brielle in de richting van Rozenburg of Europoort wordt omgeleid via de N218 (Brielle - Oostvoorne) naar de N15.
Fietsers worden langs het werk geleid. Verkeer komende vanuit Rotterdam richting Brielle ondervindt geen hinder.

Grotere capaciteit op de Harmsenbrug
Op de Brielsebrug ten zuiden van de Harmsenbrug zijn al twee rijstroken in noordelijke richting beschikbaar. De rechter rijstrook is een uitvoegstrook naar het recreatieterrein Brielse Maas-Noord. De linkerstrook gaat rechtdoor richting Harmsenbrug. Twee doorgaande rijstroken op de Brielsebrug zijn alleen effectief wanneer er op de Harmsenbrug ook twee doorgaande rijstroken zijn. Het gevolg is dat er voor de aansluiting met het recreatieterrein een extra uitvoegstrook naast de bestaande rijbaan van de Harmsenbrug nodig is. Verkeer vanaf Voorne-Putten krijgt straks aan het eind van de N57 de gelegenheid de A15 via twee wegen op te rijden: linksaf via een verbinding door de Thomassentunnel en rechtsaf via de verbinding over de Calandbrug. Het autoverkeer hoeft aan het einde van de N57 niet meer in te voegen, waardoor een snellere doorstroming van het verkeer mogelijk is.