Kamer van Koophandel

Wie wordt de Ondernemer van het Jaar 2011?

maandag 24 oktober 2011

Persbericht

De genomineerden voor de Ondernemer van het Jaar zijn bekend. Eén van hen wordt de Ondernemer van het jaar 2011. Het wordt een spannende race, want de ambities liggen dicht bij elkaar. Dit jaar is de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland op zoek naar jonge ondernemers t/m 25 jaar. Uit de vele aanmeldingen zijn vier jonge ondernemers met ambitie, lef en een groot talent voor ondernemerschap genomineerd.

Genomineerden

De genomineerden zijn Danny Rietveld van IntoBusiness uit Amersfoort, Kelly Beckers en Elin Blaauw van Kelin Events uit Almere, Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten uit Hilversum en Rowan Rozemond en Michiel Wiersma van Hulpstudent.nl uit Amersfoort.

IntoBusiness

In een economisch moeilijke tijd met een moeilijk product is Danny Rietveld erin geslaagd een succesvol blad uit te geven. Bewonderenswaardig vindt de jury. Begonnen als franchisenemer met Amersfoort IntoBusiness, geeft hij nu als franchisegever meerdere oplages van het blad IntoBusiness uit.

Kelin Event

Kelin Event is opgezet vanuit deelname aan het project Zomerondernemer. Volgens de jury komt de passie voor ondernemen van beide ROC-scholieres overal in naar voren. Mooie resultaten worden behaald omdat deze jonge ondernemers alle tijd die ze hebben investeren in hun bedrijf. Het bedrijf is hierdoor flink groeit. Kelly en Elin hebben een duidelijk idee over hun toekomst en hoe ze dit willen behalen.

Zlata Strijkinstrumenten

Zlata Brouwer van Zlata Strijkinstrumenten gebruikt een crossmediale aanpak om een nichemarkt aan te boren. Deze onderneemster toont volgens de jury lef. Zij is begonnen door uit China een container vol met strijkinstrumenten te importeren. Inmiddels heeft ze haar eerste franchisewinkel en is zij bezig met het zoeken naar een franchisenemer in het buitenland.

Hulpstudent.nl

Studenten inzetten voor onder andere huishoudelijk werk bij particulieren en bedrijven. Dat is het franchiseconcept Hulpstudent.nl van Rowan Rozemond en Michiel Wiersma. De jury vindt dat beide jonge ondernemers heel doelbewust bezig zijn met een goede basis voor de uitbreiding van hun bedrijf.

Verkiezing

Wie van deze veelbelovende kandidaten er met de gewilde award en titel naar huis gaat, wordt op 3 januari 2012 tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de KvK bekendgemaakt. Alle aanwezige ondernemers kunnen tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst stemmen op zijn of haar favoriet. Het publiek bepaalt dus mede de winnaar.

Meer weten over de genomineerden en de nieuwjaarsbijeenkomst? Kijk dan op www.deondernemervanhetjaar.nl

Bron: KvK