NCRV

Wil je m'n kamer ff zien geeft brugklassers kijkje in elkaars leven

Ingezonden door NCRV op 2 augustus, 2011 - 11:47


maandag 24 oktober 2011 - 17:30 uur
Zender:
Z@pp

In het nieuwe NCRV-programma Wil je m'n kamer ff zien? nemen brugklassers een kijkje in elkaars kamer en leven. Ze zitten in dezelfde klas maar wat wéten ze eigenlijk van elkaar? Klopt het beeld dat ze van de anderen hebben wel? Presentator Bart Meijer laat brugklassers reageren op een foto van een klasgenoot en gaat met twee van hen naar zijn of haar kamer. Daar kijken ze naar een filmpje over het leven van de klasgenoot, die hier niet bij is. Als die er naderhand bij komt, vertellen ze hoe ze nu tegen hem of haar aankijken. Dat levert bijzondere onthullingen en verrassende ontmoetingen op. De vijf afleveringen van Wil je m'n kamer ff zien? worden in de week van 24 oktober elke werkdag rond 17.30 uur uitgezonden.

Zo is het verhaal van de 13-jarige Lisa Raaijen uit Leusden te zien. Ze is een vrolijk meisje maar dat was in groep 8 van de basisschool wel anders. Weten Lisa's nieuwe klasgenoten van het VMBO dat ze zo gepest werd en wat dit voor haar betekende?

Michael la Cruz uit Overschie is 14, zit in de tweede klas van het VMBO en heeft een Antilliaanse vader, Nederlandse moeder, een broer en drie zussen. Weten zijn klasgenoten wel dat hij niet bij hén slaapt, maar twee huizen verderop, bij zijn oma Corry? En wat weten ze over zijn voetbalcarrière? Michael, die in de klas wordt omringd door meisjes die dromen van een toekomst als voetbalvrouw, wil ooit topvoetballer zijn. Maar onlangs kreeg hij te maken met flinke tegenslag.

Sam Beentjes is 13 jaar en zit in de brugklas van de havo. Ze woont met haar moeder en jongere zusje in Haarlem; haar ouders zijn gescheiden en haar vader woont in Frankrijk. Weten haar klasgenoten hoe dat komt? Weten ze dat het hele gezin toen Sam tien jaar was naar de Franse Pyreneeën is verhuisd om een camping te beginnen? Eerst leek dit Sam wel leuk, totdat ze ontzettend veel heimwee kreeg. Tot grote opluchting van Sam besloot haar moeder terug te gaan naar Nederland, maar ze konden niet meer terug naar hun oude huis.

In een andere aflevering gaan twee havo/vwo-klasgenoten van de 13-jarige Thijs Timmers uit Broek in Waterland zijn kamer bekijken. Ze weten dat Thijs een ziekte heeft en dat hij veel pillen moet slikken. Maar weten ze ook wat zijn ziekte inhoudt en wat de gevolgen zijn voor zijn leven? En weten ze dat Thijs veel geld heeft ingezameld voor onderzoek naar een nieuw medicijn door op te treden met één van de bekendste Nederlandse zangers?

Sophie Heerlijn is 13 jaar en zit in de brugklas van het VMBO. Ze woont met haar moeder, oudere zus en broer in Culemborg. Haar vader heeft zes jaar geleden een hersenbloeding gehad, hij woont sinds kort aan de andere kant van de stad. Weten haar klasgenoten welke impact de hersenbloeding van haar vader heeft op het leven van Sophie? En weten de klasgenoten dat Sophie zo goed kan zingen dat ze heeft meegedaan aan een professionele musical?

Programma:
Wil je m'n kamer ff zien?
Presentator:
Bart Meijer