Ingezonden persbericht


GreenFields levert volledig recyclebaar kunstgrassysteem aan HHC Hardenberg

Genemuiden, maandag 24 oktober 2011, GreenFields heeft HHC Hardenberg (HHC) als één van de eerste voetbalverenigingen ter wereld een 100% recyclebaar kunstgras voetbalveld geleverd. HHC heeft dit alles in eigen beheer uitgevoerd in samenwerking met GreenFields, kunstgrasproducent TenCate Grass en installateur C.S.C. Ceelen Sport Constructies. HHC Hardenberg beschikt nu over een van de eerste echt "groene" kunstgrasvelden ter wereld.

Eendracht maakt macht

Vanwege de sterke groei van het ledental bij HHC was een extra kunstgrasveld een dringende noodzaak. Hoewel er vanuit de gemeente geen begroting was voor een nieuw kunstgrasveld, heeft HHC Hardenberg via haar eigen (sponsor)netwerk de nodige financiële middelen kunnen organiseren. Door de samenwerking met GreenFields, TenCate Grass en C.S.C. Ceelen Sport Constructies is de keuze gevallen op het geweven kunstgrassysteem van TenCate Grass. Naast de goede speeleigenschappen heeft dit product de meest natuurlijke uitstraling en is 100% recyclebaar.

Nieuwe, gepatenteerde weeftechniek

Het innovatieve kunstgrassysteem is door TenCate Grass geproduceerd volgens een nieuwe, gepatenteerde weeftechniek. Dankzij dit gepatenteerde productieproces kunnen materialen uit dezelfde productfamilie (polypropyleen en polyethyleen) gezamenlijk worden gebruikt. Zo kunnen de componenten van kunstgras, namelijk het onderdoek (backing), de coating en de kunstgrasvezels, worden gemaakt uit hetzelfde milieuvriendelijke materiaal, waardoor het totale kunstgrassysteem aan het einde van de levensduur volledig kan worden gerecycled. Gerrit van Weeghel, algemeen directeur van GreenFields: "Dit volledig recyclebare kunstgrassysteem is het ultieme bewijs dat GreenFields samen met haar partners innovatieve en milieuvriendelijke productieoplossingen ontwikkelt en realiseert".

Kunstgras en natuurgras niet van elkaar te onderscheiden

Hugo de Vries, verkoopleider en hoofd R&D van GreenFields, is trots op het nieuwe product: "Deze gepatenteerde weeftechniek zorgt er niet alleen voor dat het product 100% recyclebaar is, maar brengt ook unieke eigenschappen met zich mee, die van groot voordeel zijn voor het spel en de spelers. Zo blijven de vezels door de weeftechniek op een natuurlijke wijze rechtop staan." De Vries voegt er verder nog aan toe: "De gepatenteerde weeftechniek biedt bovendien veel extra voordelen, zoals een grotere vezeldichtheid en de combinatie van verschillende vezelsoorten en hoogtes in één systeem. Dit leidt tot een voetbalveld met speeleigenschappen die van natuurgras niet langer te onderscheiden zijn."


---

Voor meer informatie:




Ingezonden persbericht