Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Accor Hotels Nederland opent nieuw trainings- en opleidingscentrum Académie Accor De nieuwe locatie van de Académie Accor Nederland kent aanbod van 70 trainingsprogramma's

Amsterdam, maandag 24 oktober 2011 - Accor Hotels Nederland heeft vandaag zijn nieuwe trainings- en opleidingscentrum op Schiphol-Oost officieel geopend. Het centrum, genaamd Académie Accor, bestaat uit meerdere volledig uitgeruste trainingszalen en een multifunctionele 'breakout'-ruimte. Académie Accor heeft een compleet aanbod van 70 Engelstalige en/of Nederlandstalige trainings- en opleidingsprogramma's voor alle afdelingen en voor alle hotelmerken van Accor Hotels. Naast wettelijk verplichte trainingen gaat het om onder meer management-, sales- en ict-trainingen en trainingen op het vlak van persoonlijke ontwikkeling. Om de service en het professionalisme te waarborgen, stimuleert Accor Hotels wereldwijd dat iedere hotelmedewerker jaarlijks aan zijn of haar ontwikkeling werkt door een training, 'coaching on the job' of een ander opleidingstraject.

Poleanne Vluggen, HR Director van Accor Hotels Nederland: 'Tot nu toe werden veel trainingen in onze hotels georganiseerd. Met dit trainingscentrum hebben Accor Hotels en de hotelmerken een vaste locatie waar de groei van medewerkers volledig centraal staat en waar zij kunnen beschikken over de meest moderne trainingsmaterialen en hulpmiddelen. Met de campagne 'Durf te groeien' laat Accor zien dat het een werkgever is die carrièregerichte mensen in de hotellerie laat groeien. Zij kunnen daarin zelf hun eigen koers bepalen. De trainingen en vakopleidingen via Académie Accor ondersteunen hen daarbij."

De heropening van de Académie Accor past in de strategie om de positie van Accor Hotels op de Great Place To Work-ranglijst verder te verstevigen. Accor Hotels staat dit jaar in de top 15 van beste werkgevers van Nederland en is de enige vertegenwoordiger vanuit de hospitality-branche. De hoge klassering heeft Accor Hotels met name te danken aan het feit dat zijn bedrijfscultuur erop is gericht de individuele medewerker persoonlijk te laten groeien en ontwikkelen.

///////////////////

Over Accor
Accor, 's werelds toonaangevende hotelonderneming en marktleider in Europa is aanwezig in 90 landen met 4.200 hotels en ruim 500.000 kamers. Met een omvangrijke portfolio aan hotelmerken - Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Suite Novotel, Mercure, Adagio, ibis, all seasons/ibis styles, Etap Hotel/ibis budget, hotelF1 en Motel 6 beschikt Accor over een breed aanbod van luxe tot budget. Met 145.000 medewerkers wereldwijd biedt Accor zijn klanten ruim 45 jaar kennis en ervaring.

In Nederland biedt Accor zijn gasten een brede keuze uit 39 hotels, van het luxe tot het budget segment: 1 Sofitel Legend - het prestigieuze Hotel The Grand Amsterdam, 1 Pullman hotel, 1 MGallery hotel - The Convent Hotel Amsterdam, 9 Novotel hootels, 12 Mercure hotels, 11 ibis hotels, 1 all seasons/ibis styles hotel, 1 Etap Hotel/ibis budget en 2 Formule1 hotels.

///////////////////

Onderschrift foto: Accor Hotels Nederland opent nieuw trainings- en opleidingscentrum Académie Accor

Fotograaf: Patrick Spaander, Foto de Boer
/////////////////

Einde persbericht -