RET

Winnaar ontwerp binnenplaats RET hoofdkantoor neemt prijs in ontvangst

25 oktober 2011
Financieel directeur William Bontes heeft maandag 24 oktober de prijs overhandigd aan de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de binnenplaats van het hoofdkantoor van de RET.

Na een uitgebreide beoordeling is het bureau Vollmer & Partners stedebouw en landschap uit Utrecht, als winnaar uit de bus gekomen. Runner-up is geworden Mark Mes, architect van âBureau voor Stedebouw & Architectuur Wim de Bruijnâ uit Rotterdam. Het winnende concept van Vollmer is gebaseerd op de lijnennetkaart van de RET. âWe zijn erg blij met alle inzendingen. We hebben als jury gekeken wat het beste bij de RET past en zijn uitgekomen bij dit winnende concept. Het past als beste bij ons nieuwe kantoorconcept en geeft goed weer wat de RET betekent voor de klant,â aldus Williams Bontes.

Beoordeling
In totaal werden in de afgelopen weken 70 inzendingen beoordeeld. De eerste selectieronde is gedaan door de klankbordgroep, een groep afgevaardigden van elke afdeling van de RET. Alle inzendingen zijn apart door ieder klankbordgroeplid beoordeeld. De drie inzendingen met de hoogste scores zijn vervolgens doorgegaan naar de tweede selectieronde. De stuurgroep, bestaande uit o.a. twee directieleden, heeft deze drie ontwerpen beoordeeld. Ook heeft tijdens deze laatste selectieronde een architect van Fokkema en Partners, die het kantoorconcept van het nieuwe hoofdkantoor heeft ontwikkeld, meegekeken.
Abonnement via internet