Gemeente Loppersum

Tweede tussenrapportage 2011 gemeente Loppersum positief

Loppersum, 25 oktober 2011

Â
De tweede tussenrapportage (turap) 2011 van de gemeente Loppersum heeft een positief saldo van
⬠368.937. Een stringente begrotingsdiscipline heeft ertoe geleid dat de vele plussen en minnen
uit de 2e turap tot een saldo hebben geleid dat dichtbij ⬠0 ligt.

Het positieve saldo is hoofdzakelijk een gevolg van een afrekening in verband met de verkoop van energiebedrijf Essent aan het Duitse RWE. Wethouder H.J. Stoel van Financiën: âUiteraard zijn we zeer tevreden met dit resultaat. We kunnen hiermee onze reservepositie verbeteren, zodat we toekomstige klappen beter op kunnen vangenâ.

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor het saldo toe te voegen aan de Algemene Reserve. De stand van de Algemene Reserve is na toevoeging ⬠733.312. Voor de begroting 2012 is een herberekening van het weerstandsvermogen gemaakt. Daaruit blijkt dat de gemeente Loppersum een Algemene Reserve moet hebben van tenminste ⬠721.750.

De Algemene Reserve is dus na storting van het positieve resultaat van deze turap weer op het vereiste niveau, echter wel met een minimale speelruimte.

Â

De turap wordt tweemaal per jaar opgesteld. Met de turap informeert het college de gemeenteraad over de stand van zaken ten aanzien van beleidsmatige en financiële doelstellingen die in de begroting van dat jaar zijn opgenomen.