Politie Groningen

Woensdag 26 oktober 2011

Provincie Groningen, 26-10-2011

Jongen gewond bij ongeval met onbekende oorzaak

GRONINGEN Een 18-jarige jongeman uit Groningen is dinsdagnacht zwaar gewond geraakt bij een ongeval met nog onduidelijke oorzaak. Een getuige zag hoe een snorfiets zonder bestuurder de kruising van de Gelkingestraat met het Gedempte Zuiderdiep op kwam rijden en terecht kwam op het zebrapad. Kort daarna zag hij de jongen op straat liggen. De politie was er vrij snel en liet met spoed een ambulance en het Mobiel Medisch Team komen. De jongen werd per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Het is niet bekend wat zijn letsel is. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Hennepkwekerij in woning

DELFZIJL De politie heeft dinsdagmiddag in een woning aan de Meeuwenstraat een hennepkwekerij opgerold. Agenten gingen de woning binnen, omdat ze vermoedden dat er een kwekerij aanwezig was. Op het moment dat de politie de woning binnenkwam troffen zij een professionele kwekerij op de begane grond. In totaal stonden er 160 volgroeide planten. Zowel de planten als de apparatuur zijn in beslag genomen. De 53-jarige bewoner is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Kluis meegenomen bij inbraak

GRONINGEN Onbekenden hebben maandagnacht ingebroken in een winkel aan het Boterdiep. De dader of daders forceerden de deur van de huishoudartikelenzaak en maakten een flinke puinhoop in zaak. Ze namen een kluis mee. In de kluis zat echter geen geld. De politie doet onderzoek.

Parkeerautomaatkrakers ingerekend

GRONINGEN Twee mannen uit Roemenie (23 en 29 jaar) zijn dinsdagnacht aangehouden, omdat ze verdacht worden van het kraken van een parkeerautomaat. Een getuige zag dat drie mannen op de Hereweg een parkeerautomaat kraakten. Hij belde de politie. Agenten troffen slechts twee mannen aan. Een van hen had een paar munten op zak. Zij werden aangehouden en in de cel gezet voor nader onderzoek.

Snorfietser in de cel gezet

GRONINGEN Een 19-jarige snorfietser uit Groningen is dinsdagnacht in de Oude Kijk in t Jatstraat aangehouden. Hij kreeg van agenten een stopteken. Hij kon zich niet legitimeren. Toen zijn identiteit achterhaald was, bleek dat de man nog DNA moest afstaan, nog 150 dagen cel open had staan en een bedrag van circa 375 euro. Tijdens zijn fouillering kwam een mes te voorschijn. Hiervan deed hij afstand. De man is ingesloten.

Jonge fietser botst tegen bus

APPINGEDAM Een 17-jarige fietser uit Godlinze is dinsdagmiddag op de kruising van de Jukwerderweg met de Westersingel tegen een bus gebotst. De jongen verklaarde zelf dat hij snel fietste en de kruising overstak waardoor hij de bus niet meer kon ontwijken. Hij liep licht letsel op in zijn gezicht en was erg geschrokken. Dit laatste gold ook voor de buschauffeur. De jongen werd door zijn ouders opgehaald.

Hennepkwekerij opgerold

BELLINGWOLDE In een woning aan de Zuiderstraat in Bellingwolde is dinsdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. In de kelder troffen agenten zeventig planten aan, inclusief de gebruikelijke kweekapparatuur. Hennepkwekerijen leveren gevaar op voor de omgeving. Als illegaal stroom wordt afgetapt, is de kans op brand aanzienlijk. Ook water-, geluids- en stankoverlast zijn vormen van overlast die omwonenden van een hennepkwekerij kunnen ondervinden. Tips over een mogelijke hennepkwekerij kunnen altijd bij de politie gemeld worden via 0900-8844. Tips kunnen ook anoniem doorgegeven worden via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde dinsdag 25 oktober op verschillende plaatsen het verkeer.


- Nieuwe Pekela, N366:aantal geregistreerde voertuigen: 1667, aantal overtredingen: 82, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Oude Pekela, N367:aantal geregistreerde voertuigen: 1513, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Appingedam, Woldweg:aantal geregistreerde voertuigen: 621, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Niezijl, N355:aantal geregistreerde voertuigen: 242, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, N370:aantal geregistreerde voertuigen: 6637, aantal overtredingen: 670, hoogst gemeten snelheid: 113 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Controle op lading

DELFZIJL Een 49-jarige vrachtwagenchauffeur uit Onstwedde is dinsdagochtend aan de kant gezet. Hij reed met een vrachtwagen met oplegger over de N33 bij Delfzijl. De man vervoerde een stalen constructie. Bij controle bleek de lading te hoog, namelijk 4.27 m in plaats van de maximaal toegestane 4.00 m. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Bovendien moest hij eerst een ontheffing regelen, voordat hij zijn weg mocht vervolgen.

MARUM Een 43-jarige vrachtwagenchauffeur uit Emmeloord is dinsdagochtend langs de A7 bij Marum aan de kant gezet. Bij controle bleek de combinatie bijna 7000 kg te zwaar beladen te zijn, een overschrijding van bijna 15%. Een deel van de lading, asfalt, moest worden overgeladen op een andere vrachtwagen. Bovendien had de chauffeur te lang achter elkaar gereden, zonder rusttijd. De chauffeur kon na een verplichte rusttijd, met een proces-verbaal op zak, zijn weg vervolgen.

SCHARMER Een 51-jarige Poolse bestuurder is dinsdagochtend op de A7 bij Scharmer aan de kant gezet. Hij reed in een bestelbus met aanhanger. Op de aanhanger lag steiger- en bouwmateriaal, wat niet goed was bevestigd. Ook ontbrak de lengtemarkering. Bovendien liet de staat van de aanhangwagen te wensen over. Zo waren de spatborden erg scherp, was het chassis op meerdere plaatsen gescheurd, was de bodem gescheurd, werkte de reminrichting niet, was de koppeling onjuist bevestigd en werkte de verlichting niet goed. Het kentekenbewijs is ingevorderd en de chauffeur heeft diverse bekeuringen gekregen.

Verkeerscontroles

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag aan de Bergenweg in Groningen het verkeer gecontroleerd. Daarbij zijn de volgende overtredingen beboet: niet handsfree bellen (8x), overschrijding maximum snelheid (3x), niet dragen gordel (2x), niet goed zichtbare kentekenplaat (2x).

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmiddag op de Irislaan in Groningen een auto in beslag genomen. Agenten zagen daar een 29-jarige automobilist uit Groningen rijden, waarvan bekend is dat zijn rijbewijs ongeldig is verklaard. Aangezien de man al vaker is gaan rijden zonder rijbewijs, is de auto in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.