Politie Utrecht

Persbericht Rijn&Venen, 10.35 uur

Utrecht, 26-10-2011

Toezicht 'Nacht van Woerden'

WOERDEN Bij het houden van toezicht en het handhaven van de openbare orde gedurende het evenement De Nacht van Woerden verrichtte de politie in de avond van 25 oktober en de nacht van 26 oktober vier aanhoudingen.

Een 30-jarige man uit Woerden werd aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 23-jarige vriendin uit Woerden en het plegen van verzet bij zijn aanhouding. De man verzette zich op de Rijnstraat fors en moest met enig geweld tegen de grond worden gewerkt. Bij de aanhouding liep een agent een verwonding op aan zijn vinger en ging voor behandeling naar het ziekenhuis. De 23-jarige vrouw liep geen verwondingen op. Een arts onderzocht de Woerdenaar in het politiebureau, omdat hij een verwonding aan zijn hoofd had. Op het bureau bleek verder dat de man drie zogenaamde ponypacks met vermoedelijk harddrugs(cocaïne) bij zich had. De Woerdenaar mocht hierna worden ingesloten voor nader onderzoek.

Een 18-jarige man uit Woerden werd aangehouden, omdat hij zich onder invloed van alcohol hinderlijk gedroeg tegenover andere bezoekers van het evenement. Toen hij in de Voorstraat tegen een pilaar van een gebouw sloeg, werd besloten om de Woerdenaar aan te houden. Vrienden van de Woerdenaar bemoeiden zich vervolgens met zijn aanhouding. Hierop schermden agenten hem af door een kring te vormen, waarna de Woerdenaar werd aangehouden en naar het bureau werd overgebracht.

Een 13-jarige jongen uit Woerden werd aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol ruzie liep te zoeken met bezoekers van de kermis op het Exercitieveld. Vrienden trachtten hem nog tot bedaren te brengen, maar toen dit niet lukte, greep de politie in. Hij werd overgebracht naar het bureau. Daar werd hij door een arts onderzocht, omdat de jongen behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde.

Een 24-jarige man uit Zwammerdam werd aangehouden, omdat hij geen gehoor gaf aan een bevel om weg te gaan, toen de politie een ander persoon wilde aanhouden. De man verzette zich en gebruikte geweld tegen een agent te paard. De man kreeg enkele klappen met de lange wapenstok, waarna hij on worden aangehouden en overgebracht werd naar het bureau.

Tegen het viertal is proces-verbaal opgemaakt.