Gemeente Lochem


Onderzoek naar waardering communicatie en burgerparticipatie

Wat vindt u van de communicatie van de gemeente Lochem? Betrekt de gemeente u voldoende bij het maken van plannen? Wij horen hierover graag uw mening. Deze week ontvangen 1350 willekeurig geselecteerde inwoners een brief waarin dit onderzoek wordt aangekondigd.

De mening van de inwoners helpt ons de gemeentelijke informatie te verbeteren. Ook kunnen wij u dan nog beter betrekken bij het maken van gemeentelijke plannen. In het onderzoek kunt u uw mening geven over de informatievoorziening van de gemeente. Ook worden er vragen gesteld over hoe betrokken u bent bij de gemeente en het maken van gemeentelijke plannen. Om een betrouwbaar beeld te krijgen van hoe u over de gemeente denkt, is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen deelnemen aan het onderzoek.

Vragenlijst thuisgestuurd
Eind oktober krijgen 1.350 willekeurig gekozen inwoners een brief in de bus met daarbij een schriftelijke vragenlijst. Zij kunnen de vragenlijst ook via internet invullen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer tien minuten.

Onderzoek door BMC Onderzoek
Het onderzoek laten wij uitvoeren door BMC Onderzoek, een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau dat drie jaar geleden dit onderzoek ook voor de gemeente heeft uitgevoerd. De uitkomsten van het onderzoek in Lochem vergelijken we met de uitkomsten van het eerder gedane onderzoek.

Privacy gewaarborgd
Bij dit onderzoek is de privacy van deelnemers gewaarborgd. Alleen BMC Onderzoek krijgt de antwoorden te zien. De gemeente ontvangt alleen het eindrapport met de anonieme en krijgt de ingevulde vragenlijsten dus niet onder ogen. De resultaten zijn ook niet te herleiden tot personen.

In januari 2012 maakt BMC Onderzoek de uitkomsten van het onderzoek aan de gemeente bekend. De gemeente zal hierover publiceren op de gemeentepagina in de Berkelbode en op de website.