Syntens

Een Zweeds en Nederlands bedrijf vinden elkaar op het gebied van veiligheidstoezicht met cameraâs. Syntens hielp de "deal" tot stand te komen en de Zweedse ambassadeur bekrachtigde deze "match.

Dinsdagmiddag is in de residentie van de Ambassadeur van Zweden in Den Haag een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen het Nederlandse bedrijf Griffid en het Zweedse Embsec. Het Nederlandse bedrijf levert software voor bewakingscameraâs waar het Zweedse bedrijf gebruik van maakt. De âmatchâ kwam tot stand op de beurs Infopol in België. De netwerkbijeenkomst tijdens deze vakbeurs voor de uitrusting van politie, bewakings- en veiligheidsdiensten werd georganiseerd door Enterprise Europe Netwerk waarin Syntens actief participeert.

Â
Foto: Hans
v.d. Ende fotografie
Op de foto van links naar rechts: Erik Lindstein(Embsec), Håkan Emsgård(ambassadeur Zweden), Lucien Galiart(Griffid) en Babak Nagchband(E.E.N.).

Syntens zet in op een goede samenwerking tussen overheid en het Europese bedrijfsleven om nieuwe business te genereren. Tijdens de ondertekening benadrukte Ambassadeur Emsgård het belang van matchmaking tussen Europese bedrijven: Enterprise Europe Netwerk is hier een bijzonder nuttig instrument bij. Zonder het matchmaking event op Infopol in België hadden de Nederlandse en Zweedse partner elkaar wellicht niet ontdektâ, aldus de Zweedse Ambassadeur.

Innovatieadviseur Michiel Poppink ziet steeds meer Europese matches tot stand komen door de gezamenlijke inspanning en via ons enorme netwerk waar in 49 landen professionals actief zijn. Deze samenwerkingsverbanden betreffen zowel handelscontacten als het gezamenlijk ontwikkelen van technologie.