Alzheimer Nederland


26-10-2011
Nederlandstalige artiesten zingen Levenslied voor Alzheimer



Bunnik, 26 oktober- 'Levenslied voor Alzheimer'. Onder die naam hebben 11 Nederlandstalige artiesten, waaronder Corry Konings en Sandy Kandau, hun stemmen verbonden aan een bijzonder project. Samen zingen ze een speciaal gecomponeerd levenslied 'Sterren voor Alzheimer'. Bij hun eigen fans gaan ze daarmee aandacht vragen voor de ziekte van Alzheimer én geld inzamelen voor onderzoek om sneller een oplossing te vinden om Alzheimer voor het te kunnen voorkomen of genezen van Alzheimer. 1 op de 5 Nederlanders wordt getroffen door deze ziekte.

De deelnemende artiesten, die belangeloos aan de actie meedoen, zijn nationaal en regionaal bekend en hebben een grote schare trouwe fans in hun omgeving. Toen Corry Konings van het project hoorde, wilde ze heel graag het lied ook voor háár fans opnemen. Corry: "Aandacht voor deze ziekte is enorm belangrijk. Als je Alzheimer krijgt, dan weet je dat je nooit zal genezen. Er is veel geld nodig voor wetenschappelijk onderzoek om het moment van voorkomen of genezen sneller dichterbij te brengen. Ik hoop dat deze actie daaraan bijdraagt".

Muziek als inspiratie
Volgens componist en zanger Frank Verkooyen past het levenslied voor Alzheimer bij de strijd tegen deze ziekte waaraan op dit moment alleen al in Nederland bijna 250.000 mensen lijden: "Muziek en samen zingen haalt bij patiënten herinneringen naar boven en kan rust creëren. Muziek is een inspiratiebron en een bindende factor voor velen. En ik vind een 'levenslied' heel goed aansluiten bij deze strijd om het leven." Bekijk het lied op www.actievooralzheimer.nl

Het land in
Deze week hebben de artiesten het nummer gezamenlijk ingezongen en binnenkort is de videoclip en het nummer te downloaden. Tevens gaan de artiesten het land in om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij deze actie. Meewerkend artiest Sandy Kandau: "Uit persoonlijke ervaring weet ik wat het is om iemand letterlijk en figuurlijk aan Alzheimer te verliezen, ik wil daarom iedereen inspireren om actie te ondernemen. Zo kunnen we samen bijdragen aan een toekomst die er beter uitziet voor iedereen die door de ziekte geraakt wordt."

Levensliedconcert
Op zondagmiddag 20 november is er een Levensliedconcert, waarvoor Zalencentrum Galgenwaard haar accommodatie en personeel belangeloos ter beschikking heeft gesteld. De artiesten zingen daar gezamenlijk het nummer 'Sterren voor Alzheimer' en een aantal eigen nummers. Kaarten voor dit bijzondere concert zijn niet te koop: ze worden verdeeld onder iedereen die de komende weken een actie uploadt op de www.actievooralzheimer.nl of op www.facebook.com/alzheimernederland .

Landelijke campagne
Het Levenslied voor Alzheimer is de start van de landelijke campagne Actie voor Alzheimer. In heel Nederland worden op dit moment spontaan projecten opgestart. Alzheimer Nederland wil zo veel mogelijk mensen inspireren en mobiliseren om ook actie te voeren met als doel geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek om de zoektocht naar genezing te versnellen. Dat kan variëren van taarten bakken tot bergen beklimmen. Zoals de twee zoons die onlangs samen met hun vader - die Alzheimer heeft - de Kilimanjaro beklommen. De opbrengsten van deze acties komen geheel ten goede aan Alzheimer Nederland voor wetenschappelijk onderzoek.

Speciale actiewebsite
Op de speciale facebookpagina www.facebook.com/alzheimernederland kan iedereen zien welke regionale artiesten aan Levenslied voor Alzheimer meedoen, kunnen de acties worden gevolgd en lees je ook hoe je zélf een actie kunt starten op www.actievooralzheimer.nl