Koninklijke Ahrend NV


GIO-Erkenningen voor vier Ahrend-producten

Nederland 26-10-2011

Niet minder dan vier producten van Ahrend komen dit jaar in aanmerking voor de Erkenning van Goed Industrieel Ontwerp 2011: Ahrend Kaigan, Ahrend Loungescape, Ahrend 380 en de Ahrend Four_Two Panel Desk.

Marketing- en communicatiemanager Remon van Rijn: Het is al het vierde achtereenvolgende jaar dat wij vier GIO Erkenningen in de wacht slepen. Deze erkenningen geven aan dat design bij Ahrend op een zeer hoog niveau staat. Het is fantastisch om wederom bevestigd te zien dat wij met onze innovatieve ontwerpen steeds weer weten te imponeren.

Ahrend Kaigan (Marijn van der Poll)

De nostalgische strandstoelen van weleer maken een comeback op een onverwachte plaats, bijvoorbeeld de kantoor- of onderwijsomgeving. De Ahrend Kaigan omsluit de gebruiker en isoleert hem tijdelijk van de buitenwereld voor een informele ontmoeting, een vertrouwelijk gesprek of telefoongesprek waarbij men niet gehinderd wil worden door invloeden van buitenaf. De Ahrend Kaigan (Japans voor kust of strand) biedt de gebruiker bescherming.

Ahrend Loungescape (Basten Leijh)

De modules van de Ahrend Loungescape zijn legostenen voor architect en interieurontwerper. Met Ahrend Loungescape hebben zij optimale vrijheid; de mogelijkheden zijn eindeloos. Door het aaneenschakelen van de elementen ontstaan opstellingen voor allerlei activiteiten. Of men nu wil werken, overleggen of loungen, al deze functies worden met Ahrend Loungescape perfect ingevuld. Ahrend Loungescape is een combinatie van flexibele inzetbaarheid en een enorme variatie in uitvoeringen en maten.

Ahrend 380 (Ineke Hans)

Designer Ineke Hans wilde al heel lang een stoel en een tafel maken voor Ahrend in de geest van de legendarische Revolt en Facet. Met de Ahrend 380 is haar wens realiteit geworden. Deze dynamische stoel en tafel voelen zich thuis in talloze omgevingen. De stoel is licht, stapelbaar en comfortabel, en geeft iedere ruimte waar hij wordt geplaatst allure. Vormelementen komen op een speelse manier terug in de bijpassende tafel.

Ahrend Four_Two Panel Desk (Wijtse Rodenburg)

Met de Ahrend Four_Two Panel Desk bepaalt de gebruiker zelf de mate van privacy. Naast de poten en het tafelblad is namelijk ook het optionele tussenscherm hoogte-instelbaar. De gebruiker kan dus met een druk op de knop schakelen van communicatie en teamwerk naar individueel werk dat optimale concentratie vereist. Ook scherm en monitorarm kunnen worden versteld tot de hoogte die men zelf als het prettigst ervaart.

De Ahrend-producten die in de prijzen vallen, passen uitstekend in de rijke Ahrend-designtraditie: interieurproducten moeten functioneel, duurzaam en mooi zijn. Ze passen ook in de heersende trends: loungen en flexwerken winnen aan populariteit, en kantooromgevingen worden steeds huiselijker. Duurzaamheid komt tot uitdrukking in de materiaalkeuze, productiewijze en de keuze van Ahrend voor de vergaande Cradle to Cradle-filosofie van Braungart en McDonough.

Over de GIO Erkenningen
GIO Erkenningen honoreren het vakmanschap van ontwerper en producent. Om voor deze erkenning in aanmerking te komen, moet een product onder meer voldoen aan eisen op het gebied van esthetiek, functionaliteit, innovativiteit, en materiaalkeuze. De jaarlijkse toekenning van de GIO Erkenningen wordt georganiseerd door Designlink. Designlink is een onafhankelijke organisatie die vraag, aanbod, kennis en beleid op het gebied van productdesign bij elkaar brengt. Zij heeft als doel het bevorderen en promoten van de ontwikkeling en professionalisering van het industrieel ontwerpen in Nederland.

Overzicht GIO Erkenningen Ahrend

2011

* Ahrend Kaigan (Private Meeting Chair)

* Ahrend Loungescape (variabel loungemeubel)
* Ahrend 380 (stoel en tafel)

* Ahrend Four_Two Panel Desk (bureau)

2010

* Ahrend 2020 (bureaustoel)

* Ahrend 370 (bezoekersstoel)

* Ahrend 463 (bezoekersstoel)

* Ahrend Living Wall (hangmuur)

2009

* Ahrend 360 (bezoekersstoel)

* Ahrend 315 (tafel)

* Ahrend p h i l i n k (tafel)

* Ahrend Four_Two (bureau)

2008

* Ahrend Clipline (loungestoel)

* Ahrend 750 (meubelprogramma)

* Ahrend 800 (tafelprogramma)

* Ahrend 312 (multifunctionele stoel)

Meer informatie:

Remon van Rijn, Perswoordvoerder Koninklijke Ahrend N.V. Telefoon +31 (0)6 12 68 44 23, e-mail rvrijn@ahrend.com

Digitaal beeldmateriaal kunt u downloaden via:

Ahrend Beeldbank, www.ahrendlibrary.com

Aanbevolen websites:

www.designlink.nl

www.gio.nl

www.ddw.nl