Waterschap Rivierenland

over watergangen klantvriendelijk online

Waterschap Rivierenland zet informatie over watergangen klantvriendelijk online

Publicatiedatum : 26 oktober 2011
Waterschap Rivierenland zet informatie over sloten en watergangen op een nieuwe en gebruiksvriendelijke manier op internet. Eigenaren van grond die grenst aan een watergang, kunnen nu via een interactieve kaart ook zelf controleren of hun perceel grenst aan een A-, B- of C-watergang. Hiermee verbetert Waterschap Rivierenland de online dienstverlening.

Controleer zelf status watergang

Waterschap Rivierenland is verantwoordelijk voor het waterbeheer in het rivierengebied. Om dit goed te kunnen doen, legt het waterschap informatie over sloten en watergangen vast in de legger wateren. Hierin staat onder andere welke wateren een A-, B-, C- status hebben. De status is van belang voor het bepalen wie onderhoudsplicht heeft voor een water, en voor het verlenen van watervergunningen.

Zo zijn eigenaren van grond die grenst aan B-watergangen verantwoordelijk voor het onderhoud van de watergang. Elk najaar controleert Waterschap Rivierenland tijdens de schouw of de B-watergangen goed zijn onderhouden zijn.

Verder is voor het (laten) uitvoeren van werkzaamheden vlakbij water en dijken een watervergunning van het waterschap nodig. Voor sommige veel voorkomende werkzaamheden kan echter een schriftelijke melding voldoende zijn. Bijvoorbeeld voor het plaatsen van een dam met duiker in, of het plaatsen van een brug over een B- of C-watergang.

Legger opnieuw vastgesteld

Elk jaar stelt het Algemeen Bestuur van het waterschap de legger wateren opnieuw vast. Op 11 oktober 2011 heeft het algemeen Bestuur de legger Wateren voor het komende jaar vastgesteld. Waterschap Rivierenland heeft deze vaststelling aangegrepen om de legger wateren op de nieuwe manier te publiceren. Voorheen werd de legger wateren op de website gepubliceerd met behulp van statische kaarten.

De vastgestelde wijzigingen zijn tot 7 december 2011 in te zien in het kantoor van Waterschap Rivierenland (de Blomboogerd 1, 4003 BX Tiel) en via de website. Bent u het niet eens met een wijziging in de legger wateren? Dan kunt u hiertegen binnen zes weken na verzending van dit besluit beroep instellen bij de rechtbank Arnhem, sector Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. Meer informatie over de tervisielegging legger wateren 2011.