Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-

Parkmobile lanceert eerste parkeer app voor BlackBerry Parkmobile app al succesvol op iPhone- en Android toestellen

Amsterdam, 26 oktober - Na een uitgebreide testfase lanceert Parkmobile als eerste mobiele parkeer provider een (native) parkeer app voor de BlackBerry. De Parkmobile parkeer app maakt het voor BlackBerry gebruikers mogelijk om betaald te parkeren via GPS technologie. Zij kunnen met de app eenvoudig een parkeeractie aan- en afmelden. De gebruiker opent de app, bevestigt de parkeerzone en staat betaald geparkeerd. Naast eenvoudig aan- en afmelden zijn er vele functionaliteiten toegevoegd die het betaald parkeren nog slimmer en handiger maken. De Parkmobile app voor BlackBerry is te downloaden in de BlackBerry App World. De app voor iPhone en Android kent inmiddels al vele gebruikers.

Allard Hansma, Marketing Manager van Parkmobile, is blij met de nieuwe app: "We zijn verheugd dat we nu naast iPhone en Android gebruikers ook mensen met een BlackBerry kunnen bedienen. Het maakt ons aanbod voor smartphone gebruikers completer. Bovendien zijn we nu minder afhankelijk van de populariteit van iPhone of Android. Een doel dat we al lang nastreven", Aldus Hansma. "We zijn nu al druk bezig met aanvullende functionaliteiten en updates voor onder andere OS7".

Functionaliteiten
De Parkmobile app is in drie talen beschikbaar en bestaat uit verschillende functionaliteiten om een parkeersessie aan- en af te melden. De gebruiker kan handmatig een zone invoeren of middels GPS een lijst met parkeerzones opvragen op basis van zijn locatie. Daarnaast kunnen de details van alle eerder gedane parkeertransacties eenvoudig worden opgeroepen. Ook kan met de app meerdere voertuigen worden geparkeerd.

BlackBerry
De Parkmobile BlackBerry app is beschikbaar voor de volgende BlackBerry toestellen in combinatie met besturingssysteem OS 5.0 en hoger: Bold, Curve, Curve3G, Storm, Storm2, Style, Torch en Tour.

Geen Android, iPhone of Blackberry? Geen probleem
Parkmobile biedt eveneens de mogelijkheid om parkeeracties te starten via de mobiele website. Deze is toegankelijk en geoptimaliseerd voor de meest gangbare smartphones met internetverbinding. De mobiele website biedt vergelijkbare functionaliteiten als de app, echter is het gemak van de GPS zoneherkenning alleen beschikbaar in de Android, iPhone en BlackBerry app.

Over bel-, SMS en app parkeren van Parkmobile
Bel, SMS en app parkeren is het aan- en afmelden van een parkeertransactie via de mobiele telefoon. Door het zonenummer in te toetsen (dat weergegeven staat op elke parkeermeter) of te bevestigen activeert de gebruiker de parkeeractie. Daarmee staat de aan het 06-nummer gekoppelde auto geregistreerd als betalend voertuig binnen de opgegeven zone. Aan het einde van de maand wordt door Parkmobile de daadwerkelijke geparkeerde tijd automatisch afgeschreven van de rekening van de gebruiker. Gebruikers van een Android smartphone kunnen de Parkmobile app gratis downloaden op de Android Market, iPhone-bezitters in de iTunes App store en bezitters van een BlackBerry kunnen in de BlackBerry App World terecht.

Gebruikers van de app die nog niet inschreven zijn bij Parkmobile kunnen eenmalig registreren voor ¤ 2,50.

Beeldmateriaal BlackBerry app
Beeld 1 Beeld 2 Beeld 3 Beeld 4 Beeld 5

Meer informatie over Parkmobile: www.parkmobile.nl Einde persbericht
extra informatie over Parkmobile zie www.parkmobile.nl of neem contact op met Allard Hansma, allard.hansma@parkmobile.com of 020 560 10 50.