Ingezonden persbericht


Persbericht
Grontmij wint 2e groot contract van Turkse overheid De Bilt, 26 oktober 2011 ­ Volgend op een eerdere opdracht van de Turkse overheid zoals bekend gemaakt op 12 juli jongstleden, heeft Grontmij een 2e groot contract verkregen waarbij het is aangewezen als technisch adviseur door het Turkse ministerie van Transport en Communicatie (MoTC). Grontmij zal de afdeling IPA, dat binnen het ministerie verantwoordelijk is voor de effectieve implementatie van EU-fondsen voor transportprogramma's, gaan ondersteunen. De totale contractwaarde voor Grontmij bedraagt meer dan 5 miljoen. De aanvangsdatum van het project is november 2011 en het zal duren tot november 2015. Als officiële kandidaat voor toetreding tot de Europese Unie, ontvangt Turkije financiële middelen uit de algemene begroting van de EU. IPA (Instrument for Pre-Accession assistance) is de naam van dit fonds dat Turkije en andere kandidaat-lidstaten ontvangen voor EU toetreding. Het ministerie van MoTC is verantwoordelijk voor de operationele transportprogramma's ter uitvoering van de EU-eisen op dit gebied in Turkije. De afdeling IPA is onderdeel van het ministerie en verantwoordelijk voor het beheer en de uitvoering van de EU-fondsen op dit gebied.

De opdracht aan Grontmij heeft tot doel het versterken van de institutionele, bestuurlijke en technische capaciteit van de afdeling IPA binnen het MoTC om te komen tot een doeltreffend beheer en implementatie van het zogenoemde `Transport Operational Programme' en de projecten die in het kader van dit programma worden gefinancierd. Het project is bovendien gericht op de vergroting van de capaciteit van de uiteindelijke ontvangers om door de EU gefinancierde projecten naar behoren op te zetten en te managen.

Kerem Sadiklar, Managing Director Grontmij Turkije: `Ik ben zeer verheugd dat Grontmij is aangewezen als adviseur van het MoTC in een strategisch zo belangrijk project. Met dit project krijgt Grontmij op basis van een zeer sterke positie toegang tot de transportsector in Turkije. Dit zal de organische groei van Grontmij in Turkije verder ondersteunen en zal leiden tot een duurzame en veelbelovende ontwikkeling van onze business line Transportation & Mobility. Dit project zal ook de start van ons kantoor in Ankara verder versnellen, waarmee we onze activiteiten in Turkije naar een nieuw en dynamisch niveau zullen tillen.'