De muziekreeks “American Express® Unstaged” verhit Madrid met speciaal optreden van zevenmalige Grammy® winnaar Coldplay– Streamed als live VEVO-event op YouTube

Uniek optreden markeert ongeziene internationale “American Express Unstaged” live VEVO-event op YouTube

Onder directie van Anton Corbijn en live-streamed wereldwijd op 26 oktober

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20111007 --

American Express, met als partners VEVO en YouTube, kondigde vandaag aan dat de sensationele internationale rockband en Grammy® prijswinnaar Coldplay het laatste optreden zal geven in de populaire livestream muziekreeks “American Express Unstaged.” De show zal wereldwijd worden gelivestreamed vanuit een van de bekendste arena´s in Spanje, de Plaza de Toros de Las Ventas in Madrid,om 4:00PM ET / 1:00PM PT op woensdag 26 oktober, op www.youtube.com/coldplayVEVO. Het optreden zal beschikbaar zijn op mobiele apparatuur via VEVO en YouTube applicaties voor iPhone, iPod touch, iPad en Android. Deze wereldwijde event komt slechts twee dagen nadat Coldplay´s vijfde veelgeprezen studioalbum, MYLO XYLOTO (Capitol Records), in de winkel is komen te liggen.

“American Express Unstaged” verenigt populaire en iconische muziekartiesten met erkende filmdirecteurs. Coldplay zal samengaan met de prijswinnende filmmaker en gevierde fotograaf Anton Corbijn (The American, Control). Corbijn, die bekend staat om zijn indrukwekkende zwart-en-wit beelden, werd aangetrokken om fans een visueel verbazingwekkende digitale weergave en belevenis ter plekke te bieden. Dit is de zesde voorstelling binnen de “American Express Unstaged” muziekserie en de eerste show vanuit een plaats buiten de Verenigde Staten. Op het programma staan beroemde musici zoals Arcade Fire, John Legend & The Roots, Sugarland, Duran Duran en My Morning Jacket.

Lead-zanger Chris Martin vertelde vanuit Zuid-Afrika waar de band met uitverkochte stadiums in Cape Town en Johannesburg, de voorbereidingen treft voor de show “American Express Unstaged”: “Wij beschouwen Anton Corbijn al lang als een grote held en vinden het zeer spannend dat wij dit concert via zijn lens naar de wereld kunnen laten uitstralen. Wij kunnen niet wachten om dit samen met hem te doen en met al onze fans die in de hele wereld naar ‘American Express Unstaged’ kijken. Het wordt een grote belevenis.”

Vanaf vandaag kunnen American Express-pashouders en muziekfans digitale kenmerken en een unieke content vóór de show vinden. De grens tussen het ervaren van een concert thuis en een concert ter plaatse vervaagt nog verder op www.youtube.com/coldplayVEVO, waaronder de exclusieve “American Express Unstaged” trailer. Tickets voor de show op 26 oktober in de Plaza de Toros de Las Ventas in Madrid zullen verkrijgbaar zijn voor personen die een American Express-pas bezitten, op een exclusief voorverkoopvenster dat van start gaat op 7 oktober, om 9:00 AM CEST, op www.Ticketmaster.es. Tickets zullen voor het algemene publiek ook verkrijgbaar zijn vanaf 10 oktober,om 10:00 AM CEST, op www.Ticketmaster.es.

Coldplay-fans zullen ´s nachts kunnen genieten van een speciale doorgeluste heruitzending van de show “American Express Unstaged”, meteen na de livestream op www.youtube.com/coldplayVEVO. Na deze heruitzending zal het concert dat volledig zal worden uitgezonden, ook te zien zijn tijdens een beperkt 48-uurs venster, op verzoek.

Over Coldplay en zijn nieuwe album MYLO XYLOTO

MYLO XYLOTO werd opgenomen in Londen en is geproduceerd door Markus Dravs (Arcade Fire, Bjork, Mumford and Sons), Daniel Green en Rik Simpson, met "enoxification" en extra compositie van Brian Eno (U2, David Bowie). Coldplay – dat gevormd wordt door Guy Berryman, Jonny Buckland, Will Champion en Chris Martin – heeft wereldwijd meer dan 50 miljoen platen verkocht en een groot aantal prijzen gewonnen, waaronder zeven GRAMMY® Awards, zes Brit Awards en vier MTV Video Music Awards. Het laatste album van de band uit 2008, Viva La Vida, stond nummer 1 in 36 landen, waaronder de Verenigde Staten en Groot-Brittannië.

Over “American Express Unstaged”

Coldplay’s optreden van 26 oktober is de zesde voorstelling binnen de vernieuwende muziekreeks “American Express Unstaged”. Deze laatste werd in de zomer van 2010 gelanceerd in partnerschap met VEVO en YouTube. “American Express Unstaged” biedt de kijkervaring van het concert ter plaatse en thuis, nieuwe perspectieven door enkele van de meest doorbraakgevende musikale artiesten op landmerkplaatsen te laten optreden. Hierbij worden enkele van de meest invloedrijke filmmakers aangetrokken voor de directie van de live-streams, waarbij gebruik wordt gemaakt van digitale en sociale media om op de meest onverwachte wijze het publiek online met de live shows te verbinden. “American Express Unstaged” heeft in totaal meer dan 40 miljoen streams voor alle vijf artiestenshows gegenereerd.

Over American Express

American Express is een wereldwijde dienstenonderneming die haar klanten producten, concepten en levensverrijkende ervaringen biedt, waarmee bedrijfssuccessen kunnen worden opgebouwd. Voor meer informatie kunt u terecht op americanexpress.com en maak verbinding met ons op facebook.com/americanexpress, foursquare.com/americanexpress, linkedin.com/companies/american-express, twitter.com/americanexpress, en youtube.com/americanexpress.

Over VEVO

VEVO is een toonaangevend all-premium muziekvideo- en entertainmentplatform met kantoren in New York, Londen, Los Angeles, Chicago, Detroit en San Francisco. VEVO is beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk via VEVO.com, Mobiele & Tablet Apps (iPhone, iPod touch, iPad, Android, Windows Phone 7, BlackBerry PlayBook), Connected Television (Google TV, Boxee) en aansluitbare videospelers voor gebruikers. VEVO stelt muziekvideo´s beschikbaar op artiestenpagina´s, naast belangengroepen voor tientallen sites online, zoals AOL, BET, CBS Interactive Music Group (waaronder Last.fm and MP3.com), Fuse.tv en Univision. Bovendien wordt door middel van een speciaal partnerschap met YouTube, toegang tot VEVO verschaft in meer dan 200 landen, waardoor het platform steeds grotere delen van de aardbol bestrijkt.

Over YouTube

YouTube is de meest populaire online videogemeenschap ter wereld waar miljoenen mensen originele opgemaakte video´s kunnen exploreren, bekijken en delen. Aan onze missie ligt ten grondslag dat U de wereld door middel van video kunt ontdekken en vormgeven. YouTube biedt een forum waarop personen wereldwijd met elkaar kunnen verbinden, om informatie in te winnen of anderen tot inspiratie te zijn. Zo vormt het een distributieplatform voor originele contentmakers en adverteerders, groot en klein. YouTube, LLC, is gevestigd in San Bruno, CA, en is een dochteronderneming van Google Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
PMK-BNC
Heter Myers, 212-373-6111
heter.myers@pmkbnc.com
of
American Express
Bradley R. Minor, 212-640-2274

bradley.r.minor@aexp.com

Ticker_symbol NYSE:AXP