Nieuwe website voor de bruine vloot gelanceerd


HARLINGEN, 20111026 -- De website Nationale Bruine Vloot ( www.nationalebruinevloot.nl ) biedt huurders vanaf nu centraal, onafhankelijk en overzichtelijk alle informatie over de zeilende chartervaart (bruine vloot).

De bruine vloot heeft voor veel mensen nog het karakter / imago van “vrije jongens op oude schepen”. Dit is absoluut ten onrechte omdat de bruine vloot in Nederland ondertussen een serieuze, bloeiende en professionele bedrijfstak is waar ieder jaar vele tientallen miljoenen omzet gedraaid wordt.

Helaas is het de vloot tot op heden niet of in ieder geval onvoldoende gelukt om dat beeld in positieve zin te veranderen. Het nieuwe platform Nationale Bruine Vloot is opgezet om daar verandering in te brengen en doet recht aan de werkelijkheid van vandaag. Uiteraard met de romantiek die bij de vloot past, maar wel professioneel en compleet.

Informatie op één centrale plaats
Met de livegang van de nieuwe website is Nationale Bruine Vloot voortaan dé centrale plek op internet voor een (potentiële) huurder van een charterschip. De site biedt op een professionele en overzichtelijke wijze informatie omtrent het huren en is onafhankelijk van boekingskantoren.

Schepen
Op de site is een overzicht van de schepen uit de vloot te bekijken. Bij ieder schip is de belangrijkste informatie vermeld, zoals: type schip, afmetingen, aantal slaapplaatsen, afvaarthaven, etc. Bezoekers van de site kunnen eenvoudig een selectie maken op bijvoorbeeld het aantal personen wat mee kan varen (dag of nacht).

Arrangementen
Voor vele gelegenheden (bv trouwerij, verjaardag, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje) is binnen de bruine vloot al nagedacht over speciale arrangementen die het uitje tot een succes kunnen maken. De site geeft een overzicht van beschikbare arrangementen, maar vanzelfsprekend kan een huurder die ook zelf aandragen. In overleg met de schipper is veel mogelijk.

Mobiele versie
In de huidige tijd is het gebruik van internet of apps op een mobiele telefoon niet meer weg te denken. Daarom wordt momenteel ook gewerkt aan een speciale iPhone/iPad app die naar verwachting nog voor het einde van het jaar gelanceerd wordt in de AppStore.

Over de initiatiefnemers
Het initiatief voor het ontwikkelen van Nationale Bruine Vloot is genomen door WatersportIZI, een internetbedrijf met een 100% focus op de watersportbranche. Het bedrijf ontwikkelt onderhoudsvrije websites voor watersportbedrijven die op abonnementsbasis worden aangeboden. De vertrouwde techniek onder het platform wordt ondertussen gebruikt in meerdere branches: watersport (WatersportIZI), optiek (LookIZI), juweliers (JewelIZI) en installatie (InstalIZI).

De website is te bezoeken via: www.nationalebruinevloot.nl.