Gemeente Leidschendam-Voorburg


Wijkwandeling De Heuvel/Amstelwijk op 27 oktober

Het thema van de wijkwandelingen dit jaar is de Wijkagenda. De Wijkagenda is samen met de leden van het Wijkplatform en andere bewoners opgesteld op basis van de vorig jaar uitgebrachte Wijkatlas. Met de Wijkagenda geeft het Wijkplatform aan welke zaken in de wijk zij van belang vinden en hoe deze zaken door bewoners zelf samen met de gemeente en andere organisaties kunnen worden aangepakt.

Op de Wijkagenda van wijkplatform De Heuvel,Amstelwijk staan de thema's "vervuiling" en "jongeren". Tijdens deze wijkwandeling wordt u de mogelijkheid geboden om uw ideeën in te brengen. Burgemeester Van der Sluijs en wethouder Rensen nodigen u van harte uit om met hen mee te wandelen en staan open voor uw tips die meehelpen om het park succesvol te laten zijn.

Route
De wijkwandeling start op donderdag 27 oktober om 17.00 uur bij de Digros aan de Burgemeester Sweenslaan.
Voordat we de wijkwandeling beginnen is er een korte uiteenzetting over het karakter van de buurt De Heuvel en wordt er verteld over de maatregelen die genomen zijn om het bezoek van scholieren aan de winkel zo goed mogelijk te doen verlopen.
Vanaf de Digros wandelen we naar de Burgemeester van Duyvendijklaan waar de meeste vervuiling en overlast werd ondervonden. Hier is door de aanpak van het Veurs Lyceum het een en ander verbeterd. Halverwege de laan slaan wij linksaf en gaan we naar de avontuurlijke speeltuin. Via de speeltuin lopen we rond het T'soargebouw en zetten we koers richting het President Kennedyplein, waar we even stil houden bij de hoek waar extra lichtmasten worden geplaatst in een poging de jongerenoverlast te verminderen. Op naar het STIP Dalton aan de Dobbelaan. Hier bekijken we de bloembakken die een wijkbewoonster samen met scholieren van het STIP en peuters van het kinderdagverblijf de Piggelmee heeft aangelegd. Via een doorsteek naar de speelplaats bij de burgemeester Velthuijsenlaan bekijken we een `eetbare' tuin. Via het voetpad terug naar de Dobbelaan. De tocht gaat nu via de Dobbelaan naar de Schout van Eijklaan waar we linksaf slaan naar de achterzijde van de flats aan de Burgemeester Keyzerlaan. Uiteindelijk eindigt de wandeling weer voor de Digros.

Route wijkwandeling 27 oktober 2011

Voor meer informatie kunt u bellen met wijkmanager Klaas Abelsma via telefoonnummer (070) 300 8279. U kunt ook een e-mail sturen naar ka.abelsma@leidschendam-voorburg.nl.