René Beukema treedt toe als Partner bij Aescap Venture

Persbericht van Aescap Venture

Graag informeren wij u dat René Beukema als Partner zal aantreden bij Aescap Venture. Onderstaand treft u een persbericht aan omtrent deze waardevolle versterking van ons team.

Met vriendelijke groet,

Patrick Krol
Michiel de Haan
Dinko Valerio

Persbericht - 27 oktober, 2011
Met trots kondigt Aescap Venture aan dat René Beukema (1964) als Partner zal aantreden per 1 januari 2012. René is sinds 1999 een kernlid van het management committee van Crucell N.V. Met zijn strategisch inzicht gecombineerd met brede kennis ten aanzien van het opzetten van bedrijven, als mede zijn ervaring met fusies, overnames, afsplitsingen en licenties op het gebied van Life Sciences, zal hij een significante aanvulling vormen op het Aescap Venture team en haar portfolio van private medische ondernemingen.

René heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse management functies. Sinds 1999 is René een kernlid van het management committee van Crucell N.V. en General Counsel & Corporate Secretary. Crucell is het succesvolle Nederlandse biofarmaceutische bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en marketing van vaccins en antistoffen tegen wereldwijde infectieziekten. In deze functie heeft René een zeer waardevolle rol vervuld in de opbouw van Crucell van een verlieslijdend, privaat gefinancierde onderneming, tot een van de meest succesvolle beursgenoteerde onafhankelijke vaccinbedrijven van de wereld. Crucell is recent overgenomen door Johnson & Johnson (J&J) voor meer dan 2 miljard euro.

In de afgelopen 12 jaar heeft René bij Crucell unieke kennis en operationele ervaring opgedaan en een belangrijke rol gespeeld in de Life Sciences industrie. Met een meesterlijk gevoel voor timing heeft hij alle facetten van het bedrijf meegemaakt, in goede en slechte tijden. Met zijn gedegen kennis van de financiele markten heeft hij eind 2000 Crucell's beursgang op de NYSE/Euronext en Nasdaq gerealiseerd. Daarnaast heeft hij Galapagos bijgestaan bij het aantrekken van venture capital en de beursgang. Ook was hij verantwoordelijk voor verschillende overnames door Crucell, inclusief het publieke bod op het Zwitserse Berna Biotech en de overname van het Zweedse SBL. In 2009 sloot hij de strategische samenwerking en minderheidsparticipatie tussen Crucell en J&J. Deze transactie werd in 2011 gevolgd door het succesvolle publieke bod op alle uitstaande Crucell aandelen door J&J.

Voordat René Beukema bij Crucell ging werken heeft hij van 1994 tot 1999 als Senior Legal Counsel bij GE Capital/TIP Europe gewerkt. Van 1991 tot 1994 was hij als Legal Counsel werkzaam bij TNT Express Worldwide N.V. Hij heeft Nederlands recht gestudeerd aan de universiteit van Amsterdam en volgde een postdoctorale opleiding ondernemingsrecht aan de universiteit van Nijmegen.

Over Aescap Venture - www.aescap.com
Aescap Venture is een venture capital onderneming dat investeert in private medische bedrijven in Europa. Aescap investeert in high-tech ondernemingen die de potentie hebben om marktleider te worden. Aescap investeert in alle fasen van venture capital met de nadruk op de vroege fases. Dankzij het multidisciplinaire karakter van het Aescap team worden portfolio bedrijven in alle aspecten van de bedrijfsvoering maximaal ondersteund. Ieder van de vier Aescap partners heeft een bewezen track record van succes en de vaardigheden om ondernemers te coachen in de accelareratie van de groei van hun bedrijf. Aescap Venture is momenteel fondsen aan het werven voor Aescap Fonds II met een beoogd fondsvermogen van 150 miljoen Euro, het vermogen van Aescap Fonds I bedraagt 103 miljoen euro.

*

Links:
http://www.aescap.com



Razende Robot Reporter