Gemeente Oisterwijk

Concept groenstructuurplan van 27 oktober tot 3 november op website

De groene uitstraling van de kernen en de relatie met het aantrekkelijke, gevarieerde buitengebied zijn voor de gemeente Oisterwijk zeer waardevol. In de toekomstvisie van de gemeente heeft groen een prominente plek. In het groenstructuurplan wordt concreet ingegaan op de kwaliteiten van het groen in de gemeente Oisterwijk en de kansen om de gemeentelijke groenstructuur verder te ontwikkelen. Het groenstructuurplan biedt uiteindelijk kaders voor het behoud van belangrijke groenelementen en de ontwikkeling van de groenstructuur de komende 10 jaar. Daarnaast gaat dit groenstructuurplan in op ondersteunende thema's die relatie hebben met de groenstructuur zoals het kapbeleid en het groenbeheer.

Concept een week ter inzage

Op 27 juni heeft een bijeenkomst plaatsgevonden in het kader van het groenstructuurplan. Hiervoor zijn toen diverse belangengroepen uitgenodigd. Ook zijn bewoners en ondernemers uitgenodigd door middel van een oproep in de Nieuwsklok. De opkomst was groter dan verwacht en we hebben veel nieuwe informatie gekregen die verwerkt is in het concept groenstructuurplan. Het is een concept, omdat het college en de gemeenteraad het nog niet onder ogen hebben gehad en nog niet hebben vastgesteld. Het concept groenstructuurplan wordt verstuurd naar diegene, die op de interactieve avond aanwezig zijn geweest. Om ook eenieder de gelegenheid te geven om nog voor vaststelling het plan in te zien wordt het groenstructuurplan een week lang op de website geplaatst. Eventuele reacties kunt u doorgeven aan de contactpersoon van de gemeente. Van de opmerkingen wordt een samenvatting gemaakt die samen met het concept groenstructuurplan aan het college wordt voorgelegd. De publicatie op de website betreft geen officiele ter inzage legging, het is een middel om u tijdig te informeren.

Informatie en reactie

Uw reactie kunt u voor 5 november 2011 sturen naar Simon van der Putten. Telefoonummer 013 5291 286 of e-mail
simon.van.der.putten@oisterwijk.nl. U kunt ook met Simon van der Putten contact opnemen als u meer informatie wilt hebben over het groenstructuurplan.

Groenstructuurplan concept (9 mB)