Published: 10:01 CEST 27-10-2011 /Thomson Reuters /Source: Solvay S.A. /XBRU: SOLB /ISIN: BE0003470755

BENOEMING VAN DE TOEKOMSTIGE VOORZITTER VAN DE RAAD VAN BESTUUR VAN SOLVAY

Brussel, 27 oktober 2011 om 10.00 (Brusselse tijd)

Benoeming van de toekomstige Voorzitter van de Raad van Bestuur van Solvay

De Raad van Bestuur van Solvay nv maakte vandaag de volgende benoeming bekend voor het voorzitterschap van Raad van Bestuur van Solvay in 2012.

Aloïs Michielsen, die de leeftijd van 70 jaar bereikt in januari 2012, verlaat de Raad van Bestuur van Solvay nv en het voorzitterschap op 8 mei 2012, ter gelegenheid van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. Hiermee beëindigt hij een loopbaan van 44 jaar bij Solvay, waarvan 4 jaar als COO, 6 jaar als Voorzitter van het Uitvoerend Comité en 6 jaar als Voorzitter van de Raad van Bestuur.

De Raad van Bestuur heeft eenparig beslist Nicolas Boël voor te dragen als Voorzitter van de Raad van Bestuur met ingang van 9 mei 2012, na de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Nicolas Boël is reeds meer dan 13 jaar lid van de Raad van Bestuur van Solvay, 49 jaar (geboren in 1962) en lid van de Solvay-familie. Hij kan bogen op een sterke internationale en industriële achtergrond en ervaring. Hij begon zijn carrière bij de Belgische staalproducent Usines Gustave Boël en bekleedde diverse beheersfuncties bij de staal- en aluminiumproducent Corus in de USA, België (Duffel) en Frankrijk (Maubeuge). In 2004 werd hij bevorderd tot General Manager bij Myriad, een referentie in de industrie van de gecoate producten. Sinds 2006 is hij bestuurder en lid van het comité voor benoemingen en vergoedingen bij de Belgische investeringsmaatschappij Sofina, genoteerd op NYSE Euronext. Hij is ook lid van de raden van bestuur van verschillende andere familiebedrijven.

Hij is bachelor in de economie aan de Universiteit van Louvain-la-Neuve (UCL) en behaalde een MBA aan het William and Mary College (Virginia, USA).

SOLVAY is een internationale chemiegroep geëngageerd in duurzame ontwikkeling met een grote aandacht voor innovatie en operationele uitmuntendheid. Zijn recente acquisitie van het fijnchemiebedrijf Rhodia creëerde een veel grotere wereldspeler die meer dan 90% van zijn verkopen haalt op markten waar hij tot de wereldtop 3 behoort. Solvay levert een breed gamma producten die bijdragen tot de verhoging van de levenskwaliteit en de prestaties van zijn klanten in markten zoals consumptieproducten, bouw, voertuigen, energie, water en milieu en elektronica. De groep met hoofdkwartier in Brussel telt ongeveer 30.000 werknemers in 55 landen en haalde in 2010 een omzet van 12 miljard EUR (pro forma). Solvay nv staat genoteerd op NYSE Euronext (SOLB.BE - Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLBt.BR).

Voor nadere inlichtingen neemt u best contact op met: