Judo Bond Nederland

Persbericht

Theo Fledderus directeur Judo Bond Nederland

Met ingang van 1 januari is Theo Fledderus (55) de nieuwe algemeen directeur van Judo Bond Nederland, waaraan hij zich voor een periode van één tot twee jaar verbonden heeft. Fledderus volgt hiermee vertrekkend directeur Arie Kauffman (61) op, die op 1 januari met vervroegd pensioen gaat.

De voormalige algemeen directeur van NOC*NSF kijkt uit naar zijn nieuwe klus: "De judobond is een vaste waarde in de Nederlandse sport: medailleleverancier op de Spelen, top 10 sportbond en actief in het stimuleren van de judosport op school en in de buurt. Met kernwaarden als "respect", "lekker in je lijf zitten" en "zelfvertrouwen" heeft de judosport jong en oud veel te bieden. De judobond wil het Olympisch sportklimaat helpen versterken en wil ook zelf verder professionaliseren. Hun ambitie om judo meer op de kaart te zetten en de bestuurlijke- maar ook de werkorganisatie naar een volgend niveau te brengen, spreekt me bijzonder aan. Daar kan en wil ik graag een bijdrage aan leveren".

Voorzitter Jos Hell is blij met de komst van Fledderus: "De judobond zit in een cruciale fase. We zijn er aan toe om de judosport een verdere impuls te geven richting Olympisch niveau, maar hebben ook te maken met de (aanstaande) wisseling op enkele sleutelposities. Graag maken we daarom gebruik van de ervaring van Theo Fledderus en zijn achtergrond in de sport- en bestuurlijke wereld".

Arie Kauffman, sinds 1 maart 2007 directeur bij de JBN, was daarvoor algemeen directeur KNSB en in de periode 1986-2002 technisch directeur en algemeen directeur bij de Atletiekunie.
---