Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Reageer op de voorontwerp structuurvisie:
Bezoek de inloopavond op 27 oktober

BARENDRECHT (maandag 17 oktober 2011) - De gemeente organiseert op 27 oktober een inloopavond over de voorontwerp structuurvisie in de hal van het gemeentehuis. Bezoekers zijn tussen 19.00 en 21.00 uur van harte welkom. Medewerkers van de gemeente zijn die avond aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de voorontwerp structuurvisie en de verdere besluitvorming.

In de structuurvisie maakt de gemeente afwegingen voor het toekomstige ruimtelijk beleid in de gemeente. Daarbij wordt onderscheid gemaakt tussen de gewenste ruimtelijke ontwikkeling op de lange termijn en de daarvoor noodzakelijke maatregelen op korte termijn. De structuurvisie is dus een richtinggevend document. Het maakt duidelijk welk ruimtelijk beleid de gemeente nastreeft op het gebied van wonen, economie, voorzieningen, recreatie, mobiliteit, duurzaamheid en energie. Intensief
De totstandkoming van de visie is een intensief proces. "Uiteraard hebben wij hierover goed nagedacht", zegt verantwoordelijk wethouder Stephanie ter Borg (ruimtelijke ontwikkeling). "Het voorontwerp is onder andere gebaseerd op de Externe Strategische Visie. Deze is na uitgebreid overleg met inwoners, organisaties en partners tot stand gekomen. Uiteraard hebben we ook gekeken naar andere relevante documenten zoals de Kadernota economie, Sportnota, Woonvisie en rijks- en provinciaal beleid. Verder is tijdens het opstellen van de voorontwerp structuurvisie gesproken met een aantal partners, waaronder woningbouwcorporatie Patrimonium, het Natuur- en Recreatieschap IJsselmonde, makelaars en Laurens wonen, diensten en zorg."

Reageren
Van 13 oktober tot en met 24 november kan iedereen reageren op de voorontwerp structuurvisie. Dit kan tijdens de inloopavond op 27 oktober, maar ook via de website of door het invullen van een reactieformulier in het gemeentelijk Servicecentrum. Na 24 november worden alle reacties op de voorontwerp structuurvisie verzameld en gebundeld in een verslag. Het college van burgemeester en wethouders en de commissie Ruimte besluiten vervolgens begin 2012 naar aanleiding van dit verslag op welke onderdelen de visie wel of niet wordt aangepast. Er is dan niet langer sprake van een voorontwerp maar een ontwerpstructuurvisie. De ontwerpstructuurvisie wordt vervolgens zes weken ter inzage gelegd. In die periode kan iedereen een zienswijze indienen. Via de gemeentekrant Blik op Barendrecht worden bewoners hierover geïnformeerd. In 2012 komt de ontwerpstructuurvisie voor de zomer opnieuw in de commissie Ruimte en vervolgens stelt de raad de visie vast.