Ingezonden persbericht


Fractie PvdE

Den Haag, 27 oktober 2011

Onderwerp: Website Vadercentrum Laak uit de lucht

Aan de voorzitter van de gemeenteraad van Den Haag, de heer J.J. van Aartsen.

Onze fractie heeft geconstateerd dat de website van het Vadercentrum Laak uit de lucht is. Ook het mailadres is niet meer in gebruik. Navraag bij vrijwilligers die betrokken zijn bij het Vadercentrum, heeft opgeleverd dat Stichting Mooi de website ongevraagd heeft stopgezet en daarmee geeft Stichting Mooi naar onze mening een heel verkeerd signaal af. Stichting Mooi ziet blijkbaar in het succesvolle Vadercentrum Laak een bedreiging en maakt geen objectieve afwegingen bij de keuzes die men stelt.

Met verwijzing naar het betreffende artikel van het reglement van orde stel ik u de volgende vragen;


1. Is het college bekend met het feit dat de website van het Vadercentrum Laak uit de lucht is?
2. Kan het college aangeven wat de reden is van het uit de lucht halen van de desbetreffende website?
3. Onderschrijft het college het belang van Vadercentrum Laak in de wijk als een belangrijke spil die vele mensen met elkaar verbindt?
4. Kan het college er bij Stichting Mooi op aandringen om het voortbestaan van Vadercentrum Laak niet in gevaar te brengen en de website weer zo snel mogelijk in de lucht te brengen? Zo nee, waarom niet?
5. Kan het college Stichting Mooi meegeven dat het Vadercentrum Laak een bijzonder populaire welzijnsinstelling is die breed wordt gedragen door vele Hagenaars en die met weinig subsidiegelden veel betekent voor de Hagenaars?
6. Is het college het met ons eens dat dit gedrag van Stichting Mooi weer eens aantoont dat de grote spelers in welzijnsland ver af staan van de Haagse burgers en meer belang hechten aan prestige en gebakken lucht dan aan daadwerkelijke ondersteuning van de zwakke Hagenaars?

Uw antwoorden zie ik graag tegemoet,

Abdoe Khoulani
Partij van de Eenheid