Ingezonden persbericht

Nederland wint overtuigend van Portugal

Shaoxing, 27 oktober 2011 Het Nederlands team speelde op de eerste dag van het IKF Wereld Kampioenschap Korfbal haar eerste wedstrijd tegen Portugal. Nederland moest op gang komen maar vooral in de tweede helft ging het snel. Met een uitslag van 34-13 won Nederland overtuigend. Oranje begon zwak, waardoor Portugal op een 2-0 voorsprong kwam. Nederland herstelde zich met een onafgebroken scorereeks van acht doelpunten. Uiteindelijk stond er een 16-6 ruststand op het scorebord. Na rust wisselde Jan Sjouke van den Bos Rick Voorneveld en Mick Snel en kwamen Gerald van Dijk en Jos Roseboom in het veld. Mede dankzij zes doelpunten van Van Dijk in de tweede helft eindigde de wedstrijd in 34-13. Barry Schep mocht zich tot topscorer van de wedstrijd kronen, hij scoorde zeven keer. Productiefste dame aan Nederlandse zijde was Marjolijn Kroon met vijf doelpunten. Ook concurrenten België en Chinees Taipei wonnen overtuigend. België won met 46-10 van Zuid Afrika. Met zesenveertig doelpunten ve rbreken zij de internationale records. Net als Nederland wist Taipei de dertig te halen. Zij wonnen met 32-21 van Australië. Opvallend was de winst van Catalonië. Zij speelden een spannende wedstrijd tegen Tsjechië waar het uiteindelijk met 16-21 in het voordeel van Catalonië werd beslist. Gastland China won van Wales, met de laagste score van de dag: 17-13. Nederland - Portugal Opstelling Barry Schep (aanvoerder) Rick Voorneveld Suzanne Struik Marjolijn Kroon Laurens Leeuwenhoek Mick Snel Celeste Split Nadhie den Dunnen

wissel in de rust

Jos Roseboom

Gerald van Dijk

Doelpunten Nederland Barry Schep (7), Gerald van Dijk (6), Marjolijn Kroon (5), Mick Snel (3), Laurens Leeuwenhoek (3), Nadhie den Dunnen (3), Jos Roseboom (3), Celeste Split (2), Rick Voorneveld, Suzanne Struik.

Doelpunten Portugal Miguel Costa (5), Guilherme Luz (2), Carlos Faria (2), Ines Biocas, Tiago Ralha, Carla Antunes, Bruno Amaral.

Topscorers WK Jesse de Bremaeker Nick Janssens Chun-Hsien Wu Pardeep Dahiya Sergey Usachev Barry Schep Poule-indeling Poule A Nederland Duitsland Portugal India

BEL BEL TPE IND RUS NED

11 11 9 8 8 7

Poule B België Rusland Zuid Afrika Hong Kong

Poule C Chinees Taipei Engeland Australië Polen

Poule D Tsjechië Catalonië China Wales

Overzicht uitslagen donderdag 27 oktober Poule A Duitsland ­ India 25-19 Nederland ­ Portugal 34-13 Poule C Engeland ­ Polen Chinees Taipei ­ Australië 23-14 32-21

Poule B Rusland ­ Hong Kong België ­ Zuid Afrika Poule D Tsjechië ­ Catalonië China ­ Wales

33-17 46-10 16-21 17-13

Stand na donderdag 27 oktober
Poule A 1. 2. 3. 4. Nederland Duitsland India Portugal 3 3 0 0 Poule B 1. 2. 3. 4. België Rusland Hong Kong Zuid Afrika 3 3 0 0

Poule C 1. 2. 3. 4. Taipei Engeland Polen Australië 3 3 0 0

Poule D 1. 2. 3. 4. Catalonië China Tsjechië Wales 3 3 0 0

Programma Nederland Datum Tijd Lokaal Nederland Vrijdag 28 oktober 15.50u 9.50u Zaterdag 29 oktober 14.00u 8.00u Maandag 31 oktober en dinsdag 1 november Woensdag 2 en donderdag 3 november Vrijdag 4 en zaterdag 5 november

Wedstrijd Nederland ­ Duitsland Nederland ­ India Kwart finales Halve finales Finales

Wedstrijdprogramma vrijdag 28 oktober Lokaal 13.10u 14.00u 15.00u 15.50u 16.50u 17.40u 18.40u 19.30u Nederland 7.10u 8.00u 9.00u 9.50u 10.50u 11.40u 12.40u 13.30u Zuid Afrika Catalonië België Nederland Engeland Portugal Polen China Hong Kong Wales Rusland Duitsland Australië India Chinees Taipei Tsjechië Hal 1 2 1 2 1 2 1 2