Gemeente Tilburg

Persbericht
21 oktober 2011

L'Avventura stadswandelingen in Groeseind

Bijzondere wandelingen in het weekend van 28, 29 en 30 oktober

L'Avventura organiseert op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond 28 t/m 30 oktober stadswandelingen in Groeseind. L'Avventura rijgt verschillende korte voorstellingen aan elkaar in een onvergetelijke wandeling. Er zijn vier wandelingen per avond. Ze zijn bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met de wijk, die flink wordt vernieuwd. Maar ook voor Tilburgers die er net wonen of die de wijk al goed kennen, brengen de wandelingen verrassingen. Als mensen willen meelopen, kunnen zij kaarten kopen via L'Avventura.

Programma

Om elke hoek wacht een ander verhaal: poëzie vanaf de balustrade, levenslied in het klooster, een verborgen museum, surrealistische verschijningen op het bouwterrein, poep op de stoep, cultuur bij de frituur en beroering onder de kerkboog. Aan de voorstellingen werken onder andere mee: Jelena Kostic, Jarno van Es, Van Buul & Vriens, Sander van Bussel/Tilburg Cowboys, Kim Pattiruhu, Benjo Orgelmuseum, Nathan de Groot, Ulrike Doszmann en Tony Banks.

Kaarten kopen/reserveren

De wandelingen zijn elke avond om 19.00, 19.30, 20.00 en 20.30 uur. De start is bij woonzorgcentrum Padua, Paus Adriaanstraat 60. Een wandeling duurt twee uur. Kaarten kosten EUR 15,- per stuk. Ze kunnen worden afgehaald bij de start van een wandeling. Let op: er is geen pinautomaat. De organisatie vraagt de mensen om gepast te betalen. Kaarten kunnen ook vooraf worden gereserveerd. Dat kan door een e-mail te sturen naar zjuul@lavventura.nl onder vermelding van 'Reserveren Stadswandeling'. Vermeld duidelijk naam, e-mailadres, telefoonnummer, aantal personen, de datum en de starttijd. Daarna wordt een ontvangstbevestiging gestuurd per e-mail. Kijk voor meer informatie op www.lavventura.nl. Hier zijn ook filmpjes te zien van eerdere L'Avventurawandelingen in Tilburg.

Groeseind

L'Avventura organiseert de wandelingen in samenwerking met de projectgroep 'Groeseind, thuis in de stad'. Deze projectgroep bestaat uit de gemeente Tilburg, woningcorporaties Tiwos en WonenBreburg en projectontwikkelaars Janssen de Jong en Hurks Vastgoedontwikkeling. De wijk Groeseind wordt flink vernieuwd. Het is de grootste herstructurering uit de Tilburgse geschiedenis. In totaal worden 647 huurwoningen gesloopt, die plaats maken voor ruim 637 nieuwe koop- en huurwoningen. Inmiddels zijn de eerste nieuwe huizen klaar en wonen er nieuwe mensen in de wijk. Groeseind krijgt ook een park waarin de oude monumentale bomen van het vroegere St. Pietersplein blijven staan. In 2014 is de wijk klaar. Voor meer informatie over de wijk, kijk op www.groeseind.nl.

---