Politie Gelderland-Zuid

Inbraak bij juwelier

Twee verdachten aangehouden

Wijchen, 28-10-2011 o Vrijdagochtend, even over vijven, werd er ingebroken bij een juwelier aan de Spoorstraat in Wijchen door drie of vier inbrekers. De politie was nagenoeg direct ter plaatse en overliep min of meer de inbrekers. In eerste instantie wisten de verdachten met buit te ontkomen maar in de loop van de ochtend konden twee verdachten worden aangehouden.

Toen de agenten ter plaatse kwamen werden zij door bewoners op de verdachten gewezen. Deze gingen er vanaf een parkeerterrein aan het Aambeeld, gelegen in het centrum van Wijchen, in een auto vandoor. Een agent heeft op de vluchtauto geschoten. Er werd door diverse politieautos uitgekeken naar de vluchtauto.

Eén of twee verdachten waren volgens getuigen, tijdens hun vlucht uit de auto gestapt in de omgeving van het station in Wijchen.

Vluchtauto

De vluchtauto werd even later aangetroffen in de 15e straat Aalsburg. Getuigen hadden gezien dat de vluchtauto het nodige had geraakt waardoor deze lekke banden opliep en niet meer verder kon.

Even later ging(en) één, mogelijk twee, van de verdachten er op de Ravensteinseweg met een auto van een bewoner met onbekende bestemming vandoor. De politie is op zoek naar een grijze Mercedes met het kenteken 38-PS-FX.

Hulp van burgers

Twee andere verdachten werden op dezelfde locatie aan de Ravensteinseweg opgemerkt door bewoners.

Bewoners en een passerende vrachtwagenchauffeur wisten één van de verdachten, een 25-jarige Roemeen aan te houden. Hij werd overgedragen aan de politie.

Helikopter KLPD

De politie had het gebied waarin de voortvluchtige verdachten zich bevonden afgezet in afwachting van de politiehelikopter. Ook werden speurhonden ingezet. Door gebruik te maken van warmtecameras wist de politie vanuit de lucht een tweede verdachte te traceren. Deze verdachte, een 20-jarige Roemeen kon even later door de agenten worden aangehouden. De politie is gestart met een uitgebreid onderzoek.

(14)

Laatst gewijzigd 28-10-2011 15:47 | © Regio Gelderland-Zuid |