WINKELCENTRUM HET LAGE LAND VERDIENT EERSTE VEILIGHEIDSSTER

25.10.2011 | Categorie: Veiligheid, Buitenruimte | Bron: Deelgemeente Prins Alexander | Auteur: Deelgemeente Prins Alexander

Convenant Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) geeft impuls aan nog veiliger winkelcentrum

Winkelcentrum Het Lage Land ontvangt de eerste ster Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Een bekroning voor ondernemers, winkelcentrumeigenaren, (deel)gemeente, politie en brandweer. Zij maakten samen afspraken om de veiligheid in winkelcentrum Het Lage Land nog verder te verbeteren. Op vrijdag 28 oktober om 15.30 uur krijgt wethouder Karakus bij Opti Jean aan het Samuel Esmeijerplein 32, de eerste KVOster van mevrouw Van de Mortel van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD).

Onder begeleiding van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, stelden ondernemers, winkelcentrumeigenaren, gemeente, politie en brandweer een plan van aanpak op, om samen de veiligheid van het winkelcentrum te verbeteren. Om tot goede afspraken te komen zijn onder andere enquêtes gehouden onder de ondernemers en de bezoekers van het winkelgebied.

Bij KVO is samenwerking het sleutelwoord. Alle partijen doen actief mee en houden zich aan afspraken om de veiligheid van een winkelgebied te vergroten voor de lange termijn. Eerst wordt de bestaande situatie vastgesteld en een plan van aanpak gedefinieerd. Als deze stappen zijn afgerond wordt het certificaat 'Basis Samenwerken'aangevraagd. Dit certificaat is twee jaar geldig. Om in aanmerking te komen voor het certificaat Continu Samenwerken dient een hercertificering plaats te vinden. Bij elke (her)certificering reikt HBD een ster uit, met een maximum van vijf.

In deelgemeente Prins Alexander lopen op alle winkelcentra (Keurmerk) Veilig Ondernemen trajecten. Hesseplaats heeft nu vier sterren. Ook winkelcentrum De Binnenhof heeft onlangs haar eerste ster ontvangen.