Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T
De verfotografering van een boeklancering

Op 14 oktober 2011 hebben de kunstenaars Topp & Dubio op de Haagse Paviljoensgracht een boek gelanceerd met behulp van een zelfgebouwd kanon. Dankzij de hulp van het aanwezige publiek werd dit bijzondere moment fotografisch vastgelegd. De resultaten worden in een nieuw fotowerk, samen met een presentatie van het boek, tot 31 december bij Stroom Den Haag tentoongesteld in het kader van het presentatieprogramma 'Ondertussen'.

De boeklancering was de officiële première van de publicatie 'All your favourite projects', waarmee de kunstenaars verslag doen van projecten die zij sinds 2007 in Den Haag en Kaliningrad (Rusland) hebben gerealiseerd. De publicatie is een poging om een serie tijdelijke kunstprojecten waarin 'het moment' en de interactie met publiek een belangrijke rol spelen, in boekvorm vast te leggen en vorm te geven. Het was dan ook niet toevallig dat de kunstenaars er voor kozen om ook van de boeklancering een belangrijk moment te maken. Het publiek, dat op voorhand was geadviseerd om een camera mee te nemen, gaf massaal gehoor aan de oproep om het boek tijdens de vlucht een foto te vangen en de beelden aan de kunstenaars ter beschikking te stellen. Daarnaast werd de kunstenaar Joep Neefjes/Loodwicks Press Images (die ook een bijdrage leverde aan het boek) uitgenodigd om een subjectieve reportage van de happening te maken. De fotowerken die uit deze opdrachten voortvloeien, laten goed zien hoe verschillend mensen een en hetzelfde moment beleven en hoe divers de beelden kunnen zijn die er van worden gemaakt.

Ondertussen: Topp & Dubio
Stroom Den Haag - Hogewal 1-9, Den Haag | 28 oktober t/m 31 december 2011 Openingstijden: woensdag t/m zondag | 12-17 uur (toegang gratis)