Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

28 oktober 2011

Kosteloze beeldcommunicatie voor gasten Ronald McDonald Huizen en familie thuis ACN en Chances4you sponsoren beeldtelefonie voor Ronald McDonald Huizen

Telecommunicatiebedrijf ACN en netwerkmarketingbureau Chances4you sponsoren samen beeldtelefonie voor alle Ronald McDonald Huizen in Nederland. Zowel de beeldtoestellen, als installatie-, service- en gebruikskosten worden kosteloos aangeboden.

De sponsoring omvat in totaal tachtig beeldtelefoons, waarmee gezinnen in de Ronald McDonald Huizen kunnen communiceren met familieleden in het land. In elk van de vijftien Ronald McDonald Huizen worden één à twee beeldtoestellen geplaatst voor de gasten in het Huis. De overige toestellen kunnen thuis worden gebruikt door familieleden die niet in het Huis verblijven.

Persoonlijke ervaring
Oprichters van Chances4you Ton Leerentveld en Marianne Garnier kwamen in de jaren '90 persoonlijk in aanraking met een Ronald McDonald Huis. Hun inmiddels overleden zoon Jeroen werd opgenomen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht en Marianne verbleef in die tijd in Ronald McDonald Huis Utrecht. Ton en hun twee andere kinderen bleven thuis in Maurik. Vanuit die ervaring weten ze hoe belangrijk het contact is tussen familieleden in het Huis en thuis. "In die tijd was er gelukkig telefonie, maar het feit dat we elkaar niet dagelijks konden zien was met name voor onze kinderen een beproeving", aldus Ton.

Succesvolle pilot
Hun bedrijf Chances4you werkt als onafhankelijk vertegenwoordiger samen met ACN. Toen beeldtelefonie werd geïntroduceerd, moesten Ton en Marianne direct aan de Ronald McDonald Huizen denken. Ze deden een succesvolle pilot met Ronald McDonald Huizen Tilburg en Zwolle en wisten daarna ACN bereid te vinden de landelijke sponsoring mogelijk te maken. ACN is wereldwijd sponsor van Ronald McDonald Huizen.

ACN stelt de beeldtelefoons beschikbaar en neemt ook de abonnement- en gesprekskosten voor zijn rekening. Chances4you verzorgt de gehele logistiek: installatie van de telefoons en ook het plaatsen en na verloop van tijd weer collecteren van de beeldtoestellen op privéadressen in Nederland.

Ton Leerentveld: "ACN en Chances4you proberen met deze sponsoring een bijdrage te leveren aan het verzachten van het leed dat gasten van Ronald McDonald Huizen en hun familie moeten ondergaan."

Over Ronald McDonald Huizen
In Ronald McDonald Huizen logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Dankzij de Huizen kunnen gezinnen in een moeilijke tijd dicht bij elkaar blijven. De vijftien Ronald McDonald Huizen in Nederland maken jaarlijks 60.000 overnachtingen mogelijk voor ruim 4.250 gezinnen.