Ingezonden persbericht


Persbericht

Nationale voorronde Europese Isolatiekampioenschappen Ricardo de Klerk en Carlo de Smet in finale

Ricardo de Klerk (23) uit Purmerend en Carlo de Smet (24) uit Terneuzen staan 1 november 2011 in Rotterdam in finale van de nationale voorronde voor de Europese Isolatiekampioenschappen. Beide vaktalenten kwalificeerden zich in september voor de finale. De Europese titelstrijd wordt op 23 en 24 februari 2012 in Berlijn gehouden. Maar eerst moeten Ricardo en Carlo dinsdag 1 november a.s. de handschoen tegen elkaar opnemen. Opmerkelijk detail: beide finalisten werken bij Van der Linden & Veldhuis Isolatie Vlaardingen: Ricardo in de vestiging Wormerveer, Carlo in Sas van Gent.

De nationale finale voor jonge vakmensen in de isolatietechniek wordt dinsdag 1 november gehouden in de Van Nellefabriek in Rotterdam. De beide finalisten hebben een gedegen opleiding als isolatiemonteur en isolatieplaatwerker afgerond bij het opleidingsinstituut voor de isolatiebranche OOI. Ze gaan dan ook met een gerust hart de uitdaging aan om goed en snel een complexe constructie te isoleren met uiteenlopende isolatiematerialen en -technieken en deze ten slotte te beplaten. Toch wordt het ze extra lastig gemaakt. Ze worden op de vingers gekeken door zo ongeveer alle experts die de branche telt, en dat zijn er velen. De finale vindt namelijk plaats tegen de achtergrond van het jubileumcongres van ondernemersvereniging VIB (Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf), die tachtig jaar bestaat.

In de technische isolatiesector werken in Nederland ongeveer 4500 vakmensen. De sector is gespecialiseerd in thermische, akoestische en brandveiligheidsisolatie in onder meer industrie, chemie, petrochemie, energiesector, scheepsbouw, tuinbouw, utiliteit, farmacie en voedingsmiddelensector. Isolatie is een onmisbare waarborg voor ongestoord procesverloop, veiligheid en energiebeheersing. Stichting OOI verzorgt een uitgebreid pakket opleidingen en trainingen voor de technische isolatiesector. Het opleidingsinstituut werkt vanuit meerdere opleidingscentra intensief samen met het bedrijfsleven.



Ingezonden persbericht