Gemeente Hulst

Nacht van de Nacht 2011

Nacht van de Nacht 2011

In de gemeente Hulst vindt op zaterdag 29 oktober 2011 een nachtelijke wandeling over de vestingwallen en de buitenvest plaats.

Op zaterdag 29 oktober 2011 vindt voor de 7^e keer de Nacht van de Nacht plaats met nachtactiviteiten in alle Nederlandse provincies. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid en het belang van de duisternis. Ook de gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst doen mee aan dit landelijke fenomeen.

In de gemeente Hulst wordt dit jaar weer een nachtelijke wandeling georganiseerd. De gezinswandeling start om 20.00 uur (verzamelen om 19.45 uur) bij het 's-Landshuis aan de Steenstraat 37 te Hulst. Een stadsgids voert de wandelaars langs de vestingwallen en de buitenvest. Onderweg zijn er een aantal bijzondere, verrassende en muzikale ontmoetingen. Zo kunnen deelnemers luisteren naar een verhalenverteller en samen met een sterrenwacht door een heuse telescoop naar de sterrenhemel kijken. Aan het einde van de wandeling is het in de tuin van het 's-Landshuis genieten van warme chocolademelk en sfeervolle livemuziek.

Deze activiteit sluit aan bij millenniumdoel 7 `Meer mensen leven in een duurzaam leefmilieu'. Als millenniumgemeente omarmt de gemeente Hulst daarom het initiatief.

Aanmelden voor deze gratis wandeling kan bij de VVV Hulst, bereikbaar op tel. 0114-315221.

Het is zaak niet te lang te wachten met aanmelden van vol is vol.

Voor meer info over Nacht van de Nacht, zie ook http://www.nachtvandenacht.nl/