Evangelische Omroep

Antilliaans welkom voor Koningin Beatrix

Blauw Bloed, zaterdag 29 oktober om 17.28 uur op Nederland 2

In de komende uitzending van Blauw Bloed is er uitgebreid aandacht voor het bezoek van Koningin Beatrix, Prins Willem-Alexander en Prinses Máxima aan de voormalige Nederlandse Antillen en Aruba. Blauw Bloed geeft een verslag van de eerste dag van het tiendaagse bezoek aan het Caribisch gebied. Vooral op Aruba konden onze royals op een warm welkom rekenen.

Het bezoek aan de Caribische eilanden is echter niet geheel onbezorgd. De spanningen tussen Nederland en de eilanden, en dan met name Curacao, zijn de afgelopen tijd behoorlijk opgelopen. Antillen-deskundige Gert Oostindie legt uit of het bezoek van de koningin daar onder te lijden zal hebben.

Voordat Prinses Máxima naar de Caraïben vertrok, opende zij in eigen land de Dutch Design Week. Bij de opening van het evenement in Eindhoven stond Máxima oog in oog met de ontwerpers van morgen.

Terwijl onze royals de voormalige Antillen bezoeken, is de Britse koningin Elizabeth nog bezig met het afleggen van haar zestiende bezoek aan het land. Vorige week gaf Blauw Bloed al een klein voorproefje van de visitatie van de Britse vorstin en haar echtgenoot aan het land. In de uitzending van komende zaterdag doet het royaltyprogramma uitgebreid verslag van het staatsbezoek.

Het Brusselse juwelenhuis Leysen in Brussel is al jarenlang hofleverancier van de Belgische royals. Hun sieraden laten onder andere Koningin Paola en Prinses Mathilde letterlijk schitteren. Blauw Bloed zocht het hoofd van de onderneming, Henri Leysen, en diens zoon Maxime, op in Brussel.

Verder geeft Blauw Bloed aandacht aan de 80ste verjaardag van de Nederlandse operavedette Cristina Deutekom. De zangeres stond op alle grote podia van de wereld. Afgelopen woensdagavond werd haar verjaardag gevierd in Koninklijk Theater Carré, met Prinses Margriet als haar speciale gast.

Presentatie

Jeroen Snel

Websites

Blauw Bloed
Pers Blauw Bloed